Preparatą nėščioji gavo, tačiau, anot moters, keliomis dienomis vėliau, nei rekomenduojama. Po kiek laiko ji pajutusi, kad dingo vaisiaus judesiai ir septintą mėnesį nešiota mergytė mirė negimusi. Tą patvirtino ir tyrimai.

Praradusi vaikelį moteris tikina, kad taip nebūtų nutikę, jeigu ji būtų paguldyta į ligoninę. Tytuvėnų miestelio ginekologė Nijolė Stanevičienė sako, kad reikiamą preparatą užsakė laiku, tačiau vežėjų tarnyba pavėlavo jį lapkritį pristatyti, todėl moteris jį gavo beveik savaitę vėliau, nei rekomenduojama.

Pasak medikės, dėl to nei moteris, nei nešiojamas kūdikis susirgti ar mirti negalėjo. Esą maždaug savaitės paklaida tokių komplikacijų nesukelia.

Patvirtinus, kad vaisius įsčiose miręs, moteris vyko į Šiaulių akušerijos ir ginekologijos kliniką žinodama, kad pagimdys negyvą vaikelį. Taip ir nutiko, tačiau ekspertų išvados mirties liudijime tik įnešė dar daugiau sumaišties. Dokumente parašyta, kad vaikas mirė gimdymo metu.

Moterį nėštumo metu stebėjusi ginekologė sako, kad situacijos kuomet be iš karto aiškių priežasčių žūva nešiojami kūdikiai, nors ir retai, bet pasitaiko. Jas reikia tirti individualiai. Ginekologė tikina, kad per jos kelių dešimtmečių darbą taip nėra nutikę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo. Moteris, prašanti, kad būtų ištirta jos šeimos tragedija, į policija kreipėsi praėjus mėnesiui po įvykio.

Šeima tikina, kad kol kas prašo tik ištirti tiesą, tačiau nepaneigė, kad sieks ir piniginio atlygio už patirtas kančias. Šioje Kelmės rajono gyventojų šeimoje jau auga pusantrų metukų dukrelė.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją