Lęšiai saugiai fiksuojami ant rainelės specialiomis kojytėmis, todėl praėjus pooperaciniam periodui, pacientai gali komfortabiliai sportuoti, plaukioti, nardyti, slidinėti ir t.t. Jeigu reikia, operacijos metu koreguojamas ir astigmatizmas. Akių ligų klinikoje šios operacijos atliekamos ambulatoriškai.

Gruodžio 14-16 d. Akių ligų klinikos vadovė Lilija Socevičienė sėkmingai atliko abiejų akių refrakcinės intraokulinės korekcijos operacijas trims jauniems pacientams.Juos nuo ankstyvos jaunystės vargino aukšto laipsnio trumparegystės problemos, tuo tarpu po operacijos jie nusiėmė - 8, - 12 ir - 13 dioptrijų akinius. Pirmoji pacientė, kuri ryžosi šiai operacijai, buvo jauna mama iš Vilniaus. Kiti du pacientai - vyras ir žmona - atvyko iš Klaipėdos. Įdomu paminėti, kad šie pacientai buvo operuojami tą pačią dieną. Paklausti, kodėl nusprendė operuotis kartu, jie sakė, kad norėjo būti drauge, jausti tuos pačius pojūčius, po operacijos vienas kitam padėti.

Europoje pirmosios tokios operacijos buvo atliktos prieš 15 metų. Per šį laikotarpį jau yra atlikta daug medicininių tyrimų Šveicarijoje, Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje, kurie patvirtino, jog šios operacijos turi puikius ir ilgalaikius trumparegystės ir toliaregystės gydymo rezultatus, implantuoti lęšiai netraumuoja akies. Operacijomis gali būti gydoma įvairaus stiprumo tumparegystė arba toliaregystė, kadangi koreguojantys intraokuliniai lęšiai gaminami nuo 2 iki 25 dioptrijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją