Net keturiems recipientams transplantacijos dovanos naujo gyvenimo viltį, o dviem pagerins gyvenimo kokybę. Transplantacijos galimos tik tada, kai yra paruošiamas donoras. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį vienos iš Klaipėdos ligoninių Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus gydytojai paruošė multiorganinį donorą. Mirusio donoro artimieji priėmė kilnų sprendimą – pasakė donorystei „taip“.

Inkstai bus transplantuojami Kauno klinikose – jie iš Klaipėdos bus atgabenti greitosios pagalbos automobiliu. Greitosios pagalbos automobiliu į Santaros klinikas Vilniuje bus atgabentos donoro kepenys ir ragenos. O širdis į Santaros klinikas bus atskraidinta Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparniu, nes šio organo šaltosios išemijos laikas (laikas, per kurį donoro organas turi būti perkeltas į recipiento kūną) – vos penkios valandos.

Šiemet tai – jau antrasis VSAT sraigtasparnio skrydis su donorų organais. Dar vieną kartą tokiam skrydžiui šiais metais kilo ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Šis donoras – jau septynioliktas multiorganinis donoras šiemet.

Nacionalinis transplantacijos biuras reiškia nuoširdžią padėką mirusio donoro artimiesiems, kurie netekties akivaizdoje priėmė kilnų sprendimą – dovanojo organus ir audinius transplantacijoms. Nuoširdi padėka visiems itin atsakingo, svarbaus ir operatyvaus donorystės ir transplantacijos proceso dalyviams: donorinės ligoninės, transplantacijos centrų ir laboratorijų gydytojams, policijos ekipažų pareigūnams, sraigtasparnių pilotams.

Šiemet Lietuvoje atliktos 93 transplantacijos. Transplantacijų laukia 410 recipientų, iš jų 5 – vaikai.

Organų donorystė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)