Buvo diagnozuoti kliniškai nustatyti penki gripo atvejai Klaipėdoje.

Daugiausiai susirgimų gripu ir ŪVKTI buvo užfiksuota Šiauliuose. Čia 10 tūkst. gyventojų teko 89,42 susirgimai. Po to seka Panevėžys - 87,8 susirgimo, Klaipėda - 53,13 susirgimo Kaunas - 35,5 susirgimo Vilnius - 33,3 susirgimo.

Medikai primena, kad spalio-lapkričio mėnesiais geriausias laikas skiepytis sezonine gripo vakcina. Skiepijimai nuo gripo - tai vienintelė efektyvi gripo profilaktikos priemonė, ypač efektyvi siekiant išvengti gripo komplikacijų, taip pat sulėtinanti gripo viruso plitimą.

Kol kas gripas nesiautėja ir Europoje. Europos gripo priežiūros sistemos EISS duomenimis, praėjusią savaitę gripo aktyvumas Europoje buvo labai žemas. Sergamumas gripu ir ŪVKTI nežymiai padidėjo Lenkijoje ir Vengrijoje. Per septynias savaites Europos šalyse laboratoriškai patvirtinti 8 gripo atvejai - Didžiojoje Britanijoje, Čekijoje ir Lenkijoe.

Europoje kol kas nėra atvejų, kad žmonėms būtų nustatytas paukščių gripo A(H5/N1) virusas. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras riziką užsikrėsti žmonėms paukščių gripu vertina kaip labai mažą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją