Jo priežastis ir malšinimo priemones išaiškino Vilniaus Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Izabelė Juškienė.

Ką tai reiškia?

Gydytoja sako, kad tokį, vaizdo įraše matomą raumens nevalingą trūkčiojimą (jis gali būti aktyvesnis arba pasyvesnis) nulemia mikroelementų stoka organizme.

Mikroelementų netenkame prakaituodami, netinkamai maitindamiesi. Tai ypatingai aktualu pastarosiomis karštomis vasaros dienomis, – pasakojo I. Juškienė.

Stresas gali pastiprinti ši nemalonų pojūtį.“

Ką daryti?

Šeimos gydytoja teigia, kad, jei kamuoja toks nevalingas raumenų trūkčiojimas (jie gali būti ne tik kojose, bet ir veide, srityje apie akis ir pan.) rodo, jog organizmui trūksta magnio.

Jei timpčiojimas erzinantis ir niekaip nesustojantis, I. Juškienė pataria gerti mineralizuotą vandenį, kuriame yra didesnis magnio kiekis bei rinktis daugiau magnio turinčius maisto produktus:

- Žalios lapinės daržovės: šviežių špinatų, burokėlių lapai, lapinės salotos

- Riešutai ir sėklos: moliūgo sėklos , sezamo sėklos, migdolų, anakardžių, žemės, graikiniai riešutai

- Žuvis: skumbrė, menkė, plekšnė, tunas

- Pupelės ir lęšiai: sojų pupelės , baltosios, juodosios, raudonosios ar margosios pupelės, šparaginės pupelės, avinžirniai, lęšiai

- Visadaliai grūdai: rudieji ryžiai, bolivinė balanda, soros, kietieji kviečiai, grikiai, juodieji ryžiai, viso grūdo makaronai

- Avokadai

- Neriebūs pieno produktai: natūralus jogurtas

- Bananai

- Džiovinti vaisiai: figos, slyvos, abrikosai, datulės, razinos

- Tamsusis šokoladas

„Jei simptomai labai ryškūs, gydytojas gali skirti ir specialius magnio preparatus“, – sako Antakalnio šeimos gydytoja I. Juškienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)