„Aptamil“ neseniai pakeitė trijų savo pieno mišinių receptūras. Didžiojoje Britanijoje šimtai tėvų socialinėje žiniasklaidoje pasiskundė, kad atnaujinti mišinukai susargdina jų kūdikius, rašo bbc.com.

„Danone“ nurodė atlikusi išsamius saugumo patikrinimus, bet pridūrė, kad „bet kokius atsiliepimus vertina labai rimtai“. Maisto milžinė dabar tiria šiuos skundus ir siūlo nemokamą telefono numerį, kuriuo tėveliai gali kreiptis patarimų.

Žmonės taip pat skundžiasi, kad pakuotės dydis nuo 900 g sumažėjo iki 800 g, tačiau kaina liko ta pati – maždaug 13 eurų.

Kelios motinos BBC sakė, kad jų kūdikiams sutriko virškinimas, kai jos pradėjo naudoti naująją pradinio pieno mišinio „Aptamil 1“ versiją. Tėvai tvirtino pastebėję, kad mišinio milteliai buteliukuose iki galo neištirpsta ir palieka sulipusias nuosėdas.

„Pasikeitė mišinio kvapas: dabar jis primena sugižusį pieną, kuris prastovėjo visą dieną“, – BBC sakė Rosie Menzies iš Hempšyro Laimingtono miesto.

Ji pasakojo, kad jos 11 mėnesių sūnus Harry nuo šio mišinio sunegalavo ir pradėjo nebeimti buteliuko. Jai teko pirkti kito gamintojo mišinį.

„Danone UK“ teigė: „Norime patikinti tėvelius, kad mūsų produktų kokybė ir saugumas yra pagrindinis mūsų prioritetas. Neseniai pristatėme naujas „Aptamil“ formules ir sutinkame, kad kai kurioms šeimoms perėjimas prie atnaujintų mišinių nebuvo lengvas“.

„Su šiais produktais mes atlikome išsamius kokybės ir saugumo tyrimus, įskaitant klinikinius tyrimus, produkto bandymus ir produkto potyrių testus. Rezultatai parodė, kad kūdikiai gerai toleruoja šiuos mišinius ir kad jie yra saugūs“.

„Ant pakuočių atnaujinome instrukcijas, kaip gaminti pieno mišinį, nes naujuosius mišinius reikia maišyti šiek tiek kitaip, negu senuosius: kad milteliai ištirptų, juos reikia energingai maišyti 10 sekundžių“.

„Aptamil“ pranešė pakeitusi trijų produktų sudėtį: pradinio maitinimo pieno mišinį „Aptamil 1“, tolesnio maitinimo pieno mišinį „Aptamil 2“ ir pieno gėrimų miltelius „Aptamil 3“ bei „Aptamil 4“.

Paklausta, kodėl buvo keičiama pieno mišinių sudėtis, „Danone“ iš karto neatsakė.

Rebecca Heal iš Kento Larkfildo miesto BBC teigė pasiskundusi „Aptamil“ dėl naujos receptūros ir mažesnių pakuočių. Jai buvo atsakyta, kad mišiniai buvo pakeisti dėl „mokslinių tyrimų ir išlaidų jiems padengti“.

R. Heal, turinti trijų mėnesių dukrelę Olivią, sakė, kad bandė vadovautis naujais maišymo nurodymais, bet pieno mišinys vis tiek jos netenkino.

„Prieikė daug pastangų ir plakimo, kad jis tinkamai susimaišytų, – teigė ji. – Net po minutės intensyvaus plakimo ant buteliuko šonų buvo rupių nuosėdų, o paviršuje padaugėjo putų“.

Tiesa, kai kurie tėveliai, išbandę peržiūrėtus pieno mišinius, „Aptamil“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė nepatyrę jokių problemų. Viena mama, nenorėjusi prisistatyti, BBC sakė, kad jos keturių mėnesių kūdikis nuo motinos pieno sėkmingai perėjo prie pradinio mišinio „Aptamil 1“.

„Po maišymo lieka šiek tiek nuosėdų, bet išsiaiškinau, kad taip dažnai būdavo ir su senesniais mišiniais, – teigė ji. – Kadangi esu kilusi iš mokslo aplinkos, į šiuos dalykus geriau žiūrėsiu analitiškai, o ne pasiduosiu isterijai“.

Courtney Wheeldon, gyvenanti Hale, sakė, kad jos 17 savaičių sūneliui Jensonui, gimusiam pirma laiko, naujasis mišinys tinka geriau negu senesnė versija.

„Mano sūnelis atrodo labiau patenkintas ir laimingesnis. Jis priauga kur kas daugiau taip reikalingo svorio, – pasakojo ji BBC. – Man nepatinka tik tai, kad pakuotėje mišinio miltelių yra 100 g mažiau, o kaina liko tokia pati“.

Papildyta „Nutricia" komentaru dėl situacijos Lietuvoje:

„Jungtinėje Karalystėje paskelbus kelis žiniasklaidos pranešimus norėtume patikinti ir nuraminti tėvus, kad naujoji Jungtinėje Karalystėje pasirodžiusio „Aptamil“ sudėtis yra saugi ir šis produktas tinkamas kūdikiams. Be to, šiuo produktu dar nėra prekiaujama Estijos, Latvijos ir Lietuvos rinkose.

Norėtume pabrėžti, kad svarbiausią prioritetą teikiame kokybei. Todėl mūsų kolegos iš Jungtinės Karalystės deda visas pastangas, kad ištirtų kiekvieną skundą ir padėtų šeimoms pereiti prie naujos sudėties produkto. Iš savo patirties galime pasakyti, kad pakeitus kūdikių maistą, jiems gali reikėti laiko prisitaikyti ir jų virškinimo sistemoje taip pat gali įvykti pokyčių.

Labai apgailestaujame, kad kai kuriems tėvams teko patirti sunkumų. Šios naujos sudėties produktas neseniai pasirodė šešiose Europos šalyse ir bendrai buvo priimtas gerai. Prieš produktui pasirodant rinkoje, buvo atlikti išsamūs kokybės ir saugumo patikrinimai, įskaitant klinikinius tyrimus, produkto bandymus ir produkto išbandymo tyrimus, siekiant užtikrinti, kad naujoji sudėtis yra saugi ir gerai toleruojama.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)