Profilaktinio tikrinimo metu įvertinama vaiko psichomotorinė raida, pagal atitinkamą ūgio ir svorio kitimo diagramą – fizinė būklė. Įvertinami kvėpavimo takai ir širdies veikla, tikrinamas regėjimas. Gydytojas odontologas įvertina dantų ir žandikaulių būklę. Jei reikia pagal indikacijas pasitikrinti nukreipiama ir pas kitus specialistus.

Atitinkamose amžiaus grupėse, tam tikru periodiškumu atliekami laboratoriniai tyrimai – bendras šlapimo tyrimas ir bendras kraujo tyrimas. Pamatuojamas arterinis kraujo spaudimas, užrašoma elektrokardiograma.

„Labai svarbu, kad gydytojai ne tik nustatytų ligas, bet ir kalbėtų apie jų prevenciją, informuotų apie būtinybę didinti vaikų fizinį aktyvumą, formuoti tinkamus mitybos įgūdžius bei sveikatai naudingus įpročius“, – atkreipia dėmesį Šiaulių teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėja Dalia Ozolienė.

Vaikai skiepijami pagal patvirtintą skiepų kalendorių, be to, kiekvieno vizito metu tėvams primenamos imunoprofilaktikos, kuri yra viena iš svarbiausių kovos su užkrečiamosiomis ligomis formų, nuostatos. Vaikai skiepijami nuo TBC; hepatito B; kokliušo, difterijos ir stabligės; Hib infekcijos; poliomielito; pneumokokinės infekcijos; tymų, epideminio parotito ir raudonukės; nuo ŽPV infekcijos, nuo gripo, esant rizikos grupėje. Nuo liepos 1 dienos kūdikiai pradedami skiepyti nuo B tipo meningokokinės infekcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)