Tai, kad šioje gydymo įstaigos Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos pastate sugedo kondicionierius, patvirtintino ir Kauno klinikų atstovai.

„Mano tėtis buvo paguldytas į Kauno klinikų Kardiologijos skyrių (Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos pastatą – DELFI) tyrimams ir gydymui. Buvo nustatyta, kad reikalinga širdies operacija ir kad ji bus atlikta artimiausiu metu, – laiške rašė paciento sūnus.

– Dėl tam tikrų komplikacijų operacija buvo atidėta. Kai jau buvo galima atlikti operaciją, skyriaus vedėja pareiškė, kad operacinėse sugedo kondicionieriai ir niekam neatliekamos operacijos. Taip praėjo jau beveik 2 savaitės. Pasiteiravus, kada operacijos bus atliekamos buvo pasakyta, kad dar bent 2 savaites reikės visiems laukti, nes reikia skelbti konkursą kondicionieriaus detalėms įsigyti ir jį sutvarkyti.

Tai yra mažų mažiausiai absurdiška, kai daugybė žmonių laukia, o širdies operacijos vienos svarbiausių. Kaip galima Kauno klinikų operacinėse neveikti kondicionieriai?“

Kauno klinikos

Kondicionieriai iš tiesų sugedo

„Iš tiesų Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos pastate sugedo šaldymo įrenginio valdymo prietaisas – plokštė, todėl nuo praeitos savaitės minimos klinikos operacinėse planinės operacijos yra pristabdytos, o skubios operacijos atliekamos, būtinoji pagalba pacientams šioje klinikoje yra užtikrinama, – DELFI komentavo Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Vaikšnoraitė.

– Nepataisomai sugedus valdymo plokštei buvo nedelsiant reaguota ir susisiekta su įrenginio gamintojais Italijoje, užsakyta nauja plokštė, kuri artimiausiu metu bus atsiųsta į Kauno klinikas. Gamintojai, suprasdami šios plokštės svarbumą ligoninei, nieko nelaukdami pradėjo gamybos procesą.“

Kada kondicionieriai iš Italijos pasieks Kauną – neaišku, tačiau įstaigos atstovė sako, kad tai daroma kuo skubiau.

2006 metais Klinikos pastatas buvo suprojektuotas ir įrengtas su vienu šaldymo įrenginiu, kuris veikė kiekvieną dieną ir didelių gedimų užfiksuota nebuvo, sakė K. Vaikšnoraitė.

„Po šio gedimo imtasi priemonių ir nedelsiant planuojama sumontuoti rezervinę oro vėsinimo mašiną, kuri tokiais atvejais būtų operatyviai panaudojama ir darbas operacinėse nenutrūktų“, – sakė specialistė.

– Iš viso Kauno klinikose yra 72 dieną dirbančios operacinės, iš jų – 10 budinčių, visą parą dirbančių operacinių. Jose veikla nėra sutrikusi ir darbai vyksta toliau. Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikoje esančiose naujai įrengtose hibridinėse operacinėse šaldymo įrenginys taip pat vėsina ir operacijas galima atlikti. Atsiprašome pacientų už nepatogumus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)