Ministro A. Verygos teigimu, dėl sąžiningo atlyginimų didinimo su visa medikų bendruomene buvo sutarta dar praėjusių metų pabaigoje ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) šį pažadą tęsėjo.

„Šis susitarimas su visa medikų bendruomene buvo įtvirtintas kolektyvinės sutarties priedu, kuriame numatytos atlyginimų grindys, tad pirmiausia algos privalo kilti mažiausiai uždirbantiems specialistams. Ministerijos ir medikų profsąjungų pasirašytas kolektyvinės sutarties priedas įgalina visas gydymo įstaigas sąžiningai sumokėti darbuotojams jiems priklausantį atlygį. Tad medikų algoms kelti skirti pinigai negali būti naudojami jokiems kitiems tikslams ir turi pasiekti medicinos darbuotojus“, – laiške rašo ministras A. Veryga.

Anot jo, norint užtikrinti sąžiningą medikų algų didėjimą, labai reikalinga vieninga medikų bendruomenė, kuri geriausiai žino realią situaciją ir mato – pokyčiai vyksta ar ne.

„Būtent tam yra prašoma medikų pagalbos – dalintis aktualia informacija. Tik turint visapusišką ir objektyvią informaciją bus galima pareikalauti iš įstaigų vadovų atsakomybės ir sąžiningo pažadėto atlyginimų didinimo medikų bendruomenei“, - medikams rašo ministras.

Gera žinia yra tai, kad kai kurios gydymo įstaigos jau paskaičiavo ir viešai paskelbė, kiek realiai didės atlyginimai. Tai rodo, kad gydymo įstaigos yra pajėgios pakelti atlyginimus ir keliais šimtais eurų. Visgi dar yra tokių, kurios savo darbuotojus laiko nežinioje ir nėra pranešę savo kolektyvams apie atlyginimų kėlimą.

Tad šalies medikai yra kviečiami netylėti ir pastebėjus, kad algos nėra keliamos, dalintis su ministerija savo balandžio ir gegužės nuasmenintais algalapiais. Nufotografuotus nuasmenintus algalapius, kuriuose užfiksuotas realus medikų atlygis galima siųsti el. pašto adresu medikuatlyginimai@sam.lt.

SAM užtikrina, kad informaciją teikiančių medikų konfidencialumas bus išsaugotas – jų pateiktą informaciją analizuos tik atsakingi darbuotojai, ji nebus platinama kitiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)