Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atkreipė Seimo narių dėmesį į tai, kad dažnai vaistiniai preparatai reklamuojami kartu su maisto papildais, todėl sudaromas įspūdis, kad maisto papildai taip pat yra vaistiniai preparatai. Ministro teigimu, reklamos suklaidinti gyventojai įsigyja maisto papildus ne mitybos raciono papildymui, bet ligų gydymui ir jų profilaktikai, todėl laiku nesikreipia į gydytoją ir nepradeda gydymo jiems reikalingais vaistiniais preparatais.

Priimtomis pataisomis uždrausta tame pačiame per radijo ar televizijos programą ar tarp jų transliuojamame reklamos intarpe kartu reklamuoti vaistinius preparatus ir maisto papildus, išskyrus atvejus, kai tarp vaistinių preparatų ir maisto papildų reklamos pateikiama su jais nesusijusi reklama.

Priimtu įstatymu apriboti vaistų reklamuotojų vizitai į asmens sveikatos priežiūros įstaigas, kai norima asmeniškai susitikti su sveikatos priežiūros specialistu, turinčiu teisę skirti vaistinius preparatus.

„Tai sudaro prielaidas tam tikram neskaidriam bendradarbiavimui. Todėl siekiant didinti farmacijos kompanijų ir asmens sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimo skaidrumą ir išvengti galimų susitarimų dėl vaistinių preparatų skyrimo siūloma uždrausti tokius asmeninius vizitus ir vaistinių preparatų reklamą arba jų pristatymą vykdyti tik per tam skirtus renginius, suderinus prieš tai su gydymo įstaigos vadovais ir administracija“, - projekto pateikimo metu sakė A. Veryga.

Asmens sveikatos priežiūros įstaigoje vaistų reklamuotojai galės teikti informaciją apie reklamuojamą vaistinį preparatą tik toje įstaigoje vykstančiuose reklaminiuose renginiuose, kurie turi būti organizuojami sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka. Vaistų reklamuotojo vizitas į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, siekiant asmeniškai susitikti su sveikatos priežiūros specialistu, turinčiu teisę skirti vaistinius preparatus, yra draudžiamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)