Jeigu vienintelis skystis, kurį gersite, bus vanduo, nutiks tikrai išskirtinių dalykų. Laikytis specialaus vandens gėrimo režimo tikrai nėra lengva, tačiau poveikis bus tikrai labai geras. Štai kas nutiks, jeigu 30 dienų gersite tik vandenį, nekeisdami savo mitybos ir sporto režimo.

Pagerės smegenų veikla

Jeigu 30 dienų gersite vandenį, jūsų smegenys ims greičiau reaguoti, teigiama žurnale „The Frontiers in Human Neuroscience Journal“. Kadangi smegenų veiklai reikia daug deguonies, o vanduo yra vienas iš geriausių deguonies šaltinių, gausus vandens vartojimas padės paskatinti smegenų veiklą. Geriau galvosite ir geriau sutelksite dėmesį. 8-10 puodelių vandens per dieną mąstymą gali pagerinti net 30 proc.

Sulėtės senėjimo procesas

Vanduo padeda sulėtinti senėjimo procesą, nes oda gauna pakankamai drėgmės. Jūsų oda bus sudrėkinta, sveika, švelni, spindinti, jaunatviška ir lygi. Be to, vanduo padeda išlaikyti raumenų tonusą.

Britų dienraštis „The Daily Mail“ yra rašęs apie 42 metų moterį, kuri atrodė dešimčia metų jaunesnė už savo bendraamžes, nes trisdešimt dienų gėrė tik vandenį. Moteris iš pradžių ėmė gerti po tris litrus per dieną, norėdama išspręsti nuolatinio galvos skausmo ir prasto virškinimo problemas. Ir vos po mėnesio ji pasiekė puikių rezultatų. Abi jos problemos buvo išspręstos.

„Tikrai negaliu patikėti, kaip pasikeitė mano veidas. Atrodau kaip visai kita moteris. Dingo juodi paakiai ir dėmės ant veido. Mano oda lygi kaip vaiko. Tai tikrai yra nuostabus pokytis. Jaučiuosi lieknesnė ir sveikesnė. Ir visko pasiekiau tik daugiau gerdama vandens“, – pasakojo moteris.

Sustiprės imuninė sistema

Slovakai turi patarlę: „Grynas vanduo yra pirmas ir pagrindinis pasaulyje vaistas“. Ir jie tikrai neperdeda. Vanduo veikia kaip optimalių organizmo funkcijų atsinaujinimo katalizatorius. Pakankamas vandens kiekis paskatins kepenų ir inkstų veiklą. O juk būtent šie organai yra atsakingi už toksinų ir kitų atliekų šalinimą iš kraujotakos.

Specialistai sako, kad pakankamas kiekis vandens neutralizuoja pH lygį, stiprina imuninę sistemą, užkerta kelią inkstų akmenims ir kitoms ligoms vystytis bei švelnina skausmą (kūno ar galvos).

Širdis bus sveikesnė

Vanduo padeda pasirūpinti širdies sveikata. Vanduo taip pat apsaugo nuo širdies smūgio, nes skystina kraują ir mažina kraujospūdį. Viena vandens stiklinė, išgerta likus valandai iki miego, apsaugo nuo širdies smūgio ar insulto, padėdama širdžiai aprūpinti organus šviežiu deguonies prisotintu krauju.

Amerikos epidemiologijos žurnalas skelbia, kad šešerius metus trukęs tyrimas parodė, kad žmonėms, išgeriantiems per dieną daugiau nei penkias stiklines vandens, yra 41 proc. mažesnė tikimybė numirti nuo širdies smūgio nei tiems, kurie išgeria mažiau nei dvi stiklines vandens per dieną.

Sustiprės sąnariai

Vanduo padeda užtikrinti gerą sąnarių darbą ir užkerta kelia jų pažeidimams. Turima duomenų, kad pakankamas vandens suvartojimas gerina sąnarių lankstumą.

Paspartės medžiagų apykaita

Moksliniai tyrimai rodo, kad pakankamas vandens vartojimas skatina medžiagų apykaitą, net nekeičiant mitybos. Išgėrus vandens atsibudus ryte, medžiagų apykaita padidėja 24 proc., skelbia „Health Fitness Revolution“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)