Kelis prekybos suvaržymus siūlantis „valstiečių“ frakcijai priklausantis Sveikatos reikalų komiteto narys Darius Kaminskas prisipažįsta nepritariantis vaistų prekybos perkėlimui iš vaistinių į parduotuves, degalines ir kitas prekybos vietas.

Jis siūlo įteisinus prekybą kai kuriais nereceptiniais vaistais mažmeninės prekybos įmonėse, uždrausti juos laikyti ir parduoti savitarnos skyriuose.

Prekybininkai negalėtų gyventojui vienu kartu parduoti daugiau kaip vieną vaisto, kurio bendrinis pavadinimas yra tas pas pats, pakuotę. Taip pat nebūtų galima pirkėjui siūlyti kito vaisto, jeigu jo pageidaujamo nėra.

Prekybos vietose privalėtų būti raštiški įspėjimai, kad „pardavėjas–kasininkas apie vaistinius preparatus informacijos neteikia“. Parduotuvėse ir degalinėse prie kasos vaistai turėtų būti laikomi atskirai nuo kitų prekių.

Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymą, parduotuvių ir degalinių, kur būtų prekiaujama vaistais, pardavėjai negalėtų teikti informacijos apie vaistus. Prekybininkai taip pat negalėtų vaistais prekiauti automatuose ir nestacionariose vietose, vaistais pažeistose pakuotėse. Juose negalės būti etilo alkoholio.

Kai kurie „valstiečiai“ siūlo vaistų degalinėse ir parduotuvėse nelaikyti matomoje vietoje, jais prekiauti nebūtų galima, jei parduotuvė prekiautų alkoholiu. Siūloma vaistus pasirinkti iš informacinio leidinio – jame būtų nurodomi visi parduotuvės turimi vaistai ir jų kainos.

Dėl naujos prekybos vaistais tvarkos Seimas planuoja apsispręsti iki atostogų, kurios turėtų prasidėti liepą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)