Visą straipsnį rasite – čia.

Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą ir Klaipėdos teritorinę ligonių kasą dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie galimą aplaidų Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų darbą, kai laiku nenustačius tikslios diagnozės, mirė Klaipėdos gyventojas.

Parlamentarė prašo atlikti neplaninius patikrinimus ir išsklaidyti viešai pasklidusias abejones dėl šios įstaigos galimybių laiku ir tinkamai diagnozuoti itin sunkias ligas ir suteikti kvalifikuotą pagalbą.

„Turi būti labai aiškiai atsakyta į klausimą, ar žmogus mirė dėl medikų klaidų. Jeigu taip, gydymo įstaiga privalo prisiimti visą atsakomybę ir užtikrinti, kad panašių skausmingų situacijų ateityje pavyktų išvengti. Būdama trečia pagal dydį Lietuvoje ir turėdama pažangiausią įrangą bei būrį aukščiausios kvalifikacijos specialistų Klaipėdos universitetinė ligoninė turi dėti visas pastangas, kad pateisintų pacientų lūkesčius“, - teigė A. Bilotaitė.

Seimo Antikorupcijos komisijos Darbo grupės galimoms korupcijos apraiškoms sveikatos apsaugos srityje tirti pirmininkė A. Bilotaitė mano, kad Sveikatos apsaugos ministerija turėtų rimčiau reaguoti į pacientų skundus dėl teisės aktų pažeidimų gydymo įstaigose.

„Mano žiniomis, Klaipėdos teritorinė ligonių kasa reaguodama į pacientų skundus ne kartą nustatė šiurkščių pažeidimų naudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšas, reikalaujant priemokų už paslaugas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Tačiau ministerija viso to, regis, nemato ar nenori matyti, teisindamasi tuo, kad nėra ligoninės steigėja. Žmogui, kuris nesulaukė reikiamos medicininės pagalbos juk mažiausiai rūpi, kam pavaldi ligoninė. Svarbiausi turėtų būti pacientų interesai“, - sako A. Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)