Iki šiol buvo manoma, kad kiaušiniai didina cholesterolio kiekį žmogaus organizme. Tačiau jie turi ir svarbių proteinų bei vitaminų.

Tyrimo metu devynerius metus buvo stebimi sveiki suaugusieji. Anot mokslininkų, paaiškėjo, kad, kasdien suvalgant po kiaušinį, mažėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, kasmet šios ligos pasaulyje pražudo apie 17,7 mln. žmonių.

Vis dėlto kai kurie mokslininkai kritikuoja tokias išvadas kaip ribotas. Jie atkreipia dėmesį į tai, kad prie geresnės širdies sveikatos ypač prisideda ir tokie veiksniai, kaip padidėjusi gerovė ar sportinis aktyvumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)