Dviems Lenkijos medicinos seserims šį mėnesį jau buvo pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamo aplaidumo. Tai padaryta po to, kai keliuose didžiuosiuose šalies laikraščiuose pasirodė nuotraukos, kuriose medikės laikė iš inkubatoriaus ištrauktą neišnešiotą kūdikį, svėrusį tik apie vieną kilogramą.

Jei nusikaltimas bus įrodytas, maksimali bausmė už kaltinimus nusikalstamu aplaidumu - penkeri metai laisvės atėmimo.

Moterys iš inkubatoriaus ištrauktą kūdikį laikė ant rankų. Prie kūdikio buvo pritvirtinti maitinimo ir deguonies vamzdeliai, o viena iš medicinos seserų bandė vaikelį įsidėti į chalato kišenę.

Po to, kai nuotraukos buvo išspausdintos šalies laikraščiuose, medikės nedelsiant buvo atleistos iš darbo. Nuotraukos padarytos, kai seselės budėjo naktinėje pamainoje Katovicų miesto ligoninėje.

Pediatrai teigia, kad laikyti rankose prieš laiką gimusius ir silpnus kūdikius yra labai pavojinga, to reikia bet kokiu atveju vengti.

Bylą tiriantys prokurorai antradienį sakė, jog bus ištirta, ar netinkamas medicinos seserų elgesys buvo kūdikio mirties priežastis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją