Tokį nutarimą, ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Irena Dačkauskienė, priėmė nukentėjusiajam, nukentėjusiojo atstovei pagal įstatymą ir kaltininkei susitaikius. Moteris prisipažino padariusi nusikalstamą veiką, nuoširdžiai gailėjosi. Šį prokurorės nutarimą patvirtino ir Plungės apylinkės teismo Plungės rūmų teisėjas, rašoma pranešime spaudai.

Primename, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai šių metų sausio 17 dieną į Plungės rajono 81-erių gyventojos Z. S. E. namus nuvykę Šateikių seniūnijos, Plungės rajono policijos komisariato ir Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai lovoje išvydo pusamžį vyrą suirusiu veidu. Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir aiškinantis aplinkybes, nustatyta, kad Z. S. E. ne vienerius metus neleido niekam prisiartinti prie sūnaus ir suteikti jam reikiamą medicininę pagalbą. Užsukusiems socialiniams darbuotojams moteris teigdavo, kad jokios pagalbos nereikia, kad tiek jai, tiek sūnui, esą viskas gerai. Į namus darbuotojų ji neįsileisdavo, su kaimynais taip pat nebendravo.

Moteriai, dėl to, kad turėdama pareigą rūpintis globojamu sūnumi, juo nesirūpino, nesikreipė į gydymo įstaigas, kad jam laiku būtų suteikta medicininė pagalba ir paskirtas gydymas, buvo pareikšti įtarimai. Šių metų sausio 23 dieną Plungės apylinkės teismas taip pat nutarė taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Z. S. E. buvo nušalinta nuo nuolatinės globėjos pareigų. Jas laikinai eina paskirta globėja.

Vyras šiuo metu gydomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)