„Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas, remdamasis laboratorinių tyrimų rezultatais ir mokslinių tyrimų duomenimis, informavo, kad geriamajame vandenyje rastos bestuburių lervos nekelia pavojaus žmonių sveikatai, tačiau jų buvimas yra nepriimtinas ir nemalonus estetiniu požiūriu.

Pagal specialistų rekomendacijas UAB „Sūduvos vandenys“ vykdo viešai tiekiamo vandens vandentiekio tinklų plovimą ir dezinfekciją chloruojant vandenį, neviršijant sveikatai saugių koncentracijos ribų. Vartotojams rekomenduojama gėrimui ar maistui gaminti skirtą vandenį virinti, iki kol nebus papildomai pranešta apie situaciją“, – rašoma perspėjime gyventojams.

Feisbuke įdėtas skelbimas sulaukė didelio gyventojų dėmesio ir pasipiktinimo. Žmonės rašė, kad nieko nežinodami gėrė vandenį iš čiaupo, kiti spėliojo, ar tik ne dėl to pastarosiomis dienomis sunegalavo.

„Ir dar susimokėti reikės už išgertas lervas. Tobula!“, – piktinosi viena moteris.

„Šlykštu... įdomu, kiek dienų geriam jau tokį vandenį?“, – rašė kita.

DELFI susisiekti su bendrovės „Sūduvos vandenys“ atstovais penktadienio pavakarę nepavyko – jie visi jau buvo baigę darbus.

Tai ne pirmas kartas, kai geriamajame vandenyje atsiranda nepageidaujamų priedų. 2015 metais Kretingos gyventojai susidūrė su bjauria situacija. Tąkart atsukus vandens čiaupą pasipylė kirmėlės. Tarnyboms teko dezinfekuoti visą miestelio vandentiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)