Mažai kas žino, kad želatina – ne tik puiki priemonė valgiui ruošti, bet ir natūrali priemonė sveikatai gerinti. Šis unikalus gyvūninis baltymas gali būti tituluojamas sveikatos, jaunystės ir grožio garantu, sako A. Unikauskas.

Želatina gerina žarnyno sveikatą ir virškinimą. „Želatiną naudoti verta, nes šis produktas saugo žarnų vidinį sluoksnį, pagerina skrandžio sulčių sekreciją, saugo nuo rėmens ir pilvo pūtimo“, – sako medikas.

Anot A. Unikausko, želatina saugo sąnarius ir mažina jų skausmą. Laikui bėgant kūne mažėja kolageno, o būtent želatina sulėtina jo nykimą ir sąnarius ardančius uždegimus. Taip sąnariai ilgiau išlieka sveiki. Klinikiniai tyrimai rodo, kad kasdien vartojant apie du gramus želatinos, mažėja uždegimų, sąnarių ir raumenų skausmų, gerėja sąnarių ir audinių atsistatymas po traumų.

Gydytojas A. Unikauskas tvirtina, kad želatina naudinga ir dėl to, kad gerina nuotaiką ir kognityvinius gebėjimus. „Želatinoje esanti amino rūgštis glicinas veikia panašiai kaip raminamieji vaistai, tik be jokio pašalinio poveikio. Vartojant želatiną natūraliai gerėja protiniai sugebėjimai ir gerėja nuotaika“, – aiškina medikas.

Be išvardytų dalykų, želatina gerina ir gražina odos būklę. Raukšlės, strijos, celiulitas ir kiti senėjimo ženklai atsiranda tada, kai oda netenka kolageno. Želatinoje esančios amino rūgštys pagerina kolageno sintezę mūsų organizme, oda atsigauna, tampa stangresnė ir elastingesnė, mažiau bijo ultravioletinių spindulių, pasakoja A. Unikauskas.

Želatina, kaip teigia medikas, padeda palaikyti sveiką širdį. „Visi gyvuliniai produktai, paukštiena, jautiena ir kt., taip pat kiaušinai turi daug metionino – aminorūgšties. Metioninas didina širdies ligų riziką, nes kelia kraujyje esančio homocisteino kiekį. Želatina padeda subalansuoti ir atkurti svarbių, sveikatai būtinų aminorūgščių pusiausvyrą organizme ir neutralizuoja žalingą homocisteino poveikį“, – aiškina gydytojas.

Daugiau apie tai rasite laidos įraše.