Spalio 13-19 dienomis Vilniaus VSC užregistravo šešis ūmios žarnyno infekcinės ligos atvejus, kurių klinikiniai ligos simptomai panašūs: karščiavimas, dažnas vėmimas ir viduriavimas, pilvo ir galvos skausmai.

Tarp susirgusiųjų yra du vaikai. Visi ligoniai gydomi ligoninėse. Penkiems ligoniams bakteriologiškai jau patvirtinta šigeliozės (S.sonnei) diagnozė.

Užkrečiamųjų ligų profiolaktikos ir kontrolės centro direktoriaus pavaduotoja Nerija Kuprevičienė informavo, kad epidemiologinio tyrimo metu ir ligonių apklausos duomenimis nustatyta, jog visi susirgusieji įtaria ligos priežastimi vartotus nepasterizuoto pieno produktus (varškę, grietinę), pirktus Vilniaus Kalvarijų turgavietės pieno paviljone.

Apie įtariamą protrūkį Vilniaus visuomenės sveikatos centras informavo Vilniaus miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Susirgimų priežastys tiriamos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją