Trijų dienų paskaitose, seminaruose ir diskusijose bus pristatomi moderniausi širdies ir kraujotakos ligų diagnozavimo, gydymo metodai ir vaistai.

Viename svarbiausių hipertenzijos forumų pasaulyje patirtimi dalinsis praktikuojantys gydytojai, mokslininkai, farmacijos įmonių ir medicinos įrangą gaminančių bendrovių atstovai iš Baltijos šalių, Skandinavijos, Lenkijos, Ispanijos ir kitų Europos valstybių.

"Sutrikęs kraujospūdis ilgainiui sukelia smegenų, širdies, kraujotakos, inkstų ir kitas ligas, tačiau Lietuvos, kaip ir daugumos kitų Europos šalių, žmonės kraujospūdžio sutrikimus yra linkę ignoruoti. Svarbiausias kongreso tikslas ir bus išryškinti kraujospūdžio sutrikimo svarbą ir aptarti galimus kraujotakos ligų diagnozavimo bei gydymo metodus", - sakė kongreso prezidentas, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų generalinis direktorius Aleksandras Laucevičius.

Tyrimai rodo, kad Europoje net 70 procentų aukštą kraujo spaudimą turinčių žmonių nėra gydomi, o 40 procentų apskritai nežino, kad turi hipertenzijos problemų.

Pasak specialistų, Lietuvoje šie rodikliai dar prastesni. Šalyje atlikti tyrimai leidžia teigti, kad padidėjusį kraujo spaudimą turi 20-25 procentai visų gyventojų, tačiau gydosi tik menka dalis.

"Lietuvoje matuoti kraujo spaudimą įprasta tik blogai pasijutus arba rimtai susirgus, todėl išankstinė širdies ir kraujotakos ligų diagnostika menkai paplitusi", - teigė hipertenzijos kongreso partnerės Šveicarijos bendrovės "Microlife" padalinio Lietuvoje direktorius Darius Milkevičius.

Jo įsitikinimu, svarbiausias ir efektyviausias kovos su hipertenzija būdas - reguliarus kraujospūdžio matavimas namuose.

Kongrese "Microlife" atstovai specialistams skaitys paskaitą ir pristatys naujausias kraujospūdžio matavimo technologijas.

Trečiąjį Baltijos ir Šiaurės šalių hipertenzijos kongresą rengia Vilniaus universitetas, Lietuvos kardiologų draugijos nariai ir jų kolegos iš kitų Baltijos šalių bei Skandinavijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)