Šalčio terapija

Taikant šį metodą, kuris dar žinomas viso kūno kriototerapijos pavadinimu, tam tikros kūno vietos gauna didelę žemos temperatūros porciją. Teigiama, kad šis metodas ne tik padeda atsikratyti nepageidaujamų kilogramų, bet ir padeda nuraminti neuralginius skausmus ir kitus varginančius simptomus, siejamus su lėtinėmis ligomis.

Pirmą kartą šis metodas buvo panaudotas Japonijoje 1978 metais, juo buvo gydomi įvairūs odos pažeidimai ir žaizdos, mažintas skausmas ir spazmai, šis metodas padėjo sportininkams atsigauti po krūvio. Šaltis gerina kraujotaką, audinių aprūpinimą maistinėmis medžiagomis ir deguonimi, stimuliuojamas toksinų pasišalinimas iš organizmo.

Lieknėjimas mirkstant karštoje vonioje

Jeigu mėgstate prakaituoti vonioje, o ne sporto salėje, šis lieknėjimo metodas jums tikrai patiks. Apie karštos vonios privalumus kalbėta ir anksčiau, bet, pasirodo, mirkstant vonioje galima ir sulieknėti. Anksčiau manyta, kad naudą duoda padidėjusi kūno temperatūra, kurią padidiname sportuodami ir prakaituodami. Paaiškėjo, kad pasyviai didinant kūno temperatūrą gulint vonioje pasiekiamas panašus efektas.

Moksliniai tyrimai rodo, kad nors gulėjimo vonioje poveikis nėra lygiai toks pat, kaip apsilankymo sporto salėje, vieną vonioje praleistą valandą galima prilyginti pusvalandžio pasivaikščiojimui, kurio metu sudeginama apie 140 kalorijų. Be to, pastebėta, kad sumažėjo ir vonioje mirkusių žmonių cukraus kiekis kraujyje. Be to, karšta vonia turi didesnį priešuždegiminį poveikį.

Piliulė - tik tam tikriems atvejams

Argi nenorėtumėte išgerti stebuklingos piliulės ir stebėti kaip tirpsta kilogramai? Tai būtų lengvas būdas lieknėti, bet dažnu atveju labai rizikingas. Lieknininčios tabletės rekomenduojamos atvejais, kai numesti svorį būtina, tačiau dėl tam tikrų aplinkybių, pavyzdžiui, ligų, nėra kito būdo.

Pavyzdžiui, vaikams, kuriems diagnozuota Diušeno raumenų distrofija, kuomet dėl neaktyvumo ir raumenų sunykimo mirštama paauglystėje, nebereikės baimintis ankstyvos mirties.

Tokia piliulė padėtų asmenims, turintiems rimtų inkstų sutrikimų, sergantiems amiotrofine lateraline sklerose, Parkinsono ir Hantingtono ligomis bei visiems, prikaustytiems prie neįgaliojo vežimėlio.

Hipnozė

Kad ir kaip tai beprotiškai beskambėtų, hipnozė gali būti efektyvus būdas lieknėti nesportuojant. „Hipnozė gali sėkmingai išjungti norą valgyti tam tikrus produktus, kovoti su emociniu valgymu ir liautis sau kenkus“, – sako sertifikuota hipnozės ir neurolingvistinio programavimo specialistė Holly Stokes. Tiesa, pasimatymas su tokiu specialistų kainuoja nemažai – 100–250 JAV dolerių už valandą.

Chorioninis gonadotropinas

Chorioninis gonadotropinas yra hormonas, kuris moters organizme gaminasi nėštumo metu. Laikydamasis šios netradicinės dietos žmogus, gydytojo prižiūrimas, vartoja chorioninio gonadotropino. Dieta tikrai efektyvi, tačiau turi savo kainą: būtina laikytis labai griežtos dietos ir valgyti tik tam tikrus produktus ir per dieną suvartoti tik 500 kalorijų. Dauguma žmonių tiek suvartoja vieno valgymo metu.

Verta pabrėžti, kad ši dieta ne tik labai ribojanti, bet ir nesaugi. Suvartojant tiek mažai kalorijų ir beveik visai nevartojant riebalų, gali susiformuoti tulžies akmenys, išsibalansuoti širdies ritmas, sutrikti elektrolitų balansas, jau nekalbant apie nuolatinį alkį.

Kaip ten bebūtų, niekas nepakeis seno gero sporto ir sveikos mitybos. Bet jei veikiau norėtumėte save pašaldyti ar užsihipnotizuoti, šie būdai taip pat veiksmingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)