Komisijoje dirbtų 9 parlamentarai, priklausantys visoms frakcijoms: 4 „valstiečiai“ Dainius Kepenis, Algimantas Kirkutis, Zenonas Streikus ir Gediminas Vasiliauskas, o taip pat liberalas Simonas Gentvilas, konservatoriai Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas, socialdemokratų darbo frakcijos narys Artūras Skardžius ir „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius.

Anksčiau „tvarkiečiai“ abejojo, ar dalyvaus šios komisijos veikloje. Frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis BNS piktinosi, kad įkūrus nuolatinę komisiją, Seime visuomenės sveika gyvensena rūpinsis dvi institucijos.

„Yra prie Sveikatos reikalų komiteto pakomitetis“, – BNS tvirtino R. Žemaitaitis.

„Visuomenė mažiau išlaidautų kovodama su nesveikos gyvensenos pasekmėmis, jeigu turėtų daugiau informacijos apie sveiką mitybą, sportą ir tai propaguotų“, – BNS teigė A. Skardžius.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė anksčiau yra sakiusi, kad komisijos pirmininkas prie algos gautų papildomai 80 eurų.

Sveikos gyvensenos komisiją siūloma įkurti atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)