Tragedija įvyko Šiaulių Moters ir vaiko klinikoje. Įstaigos atstovė spaudai patvirtino, kad šioje įstaigoje pirmadienį vakare mirė vos gimęs kūdikis.

Kaip sakė komunikacijos vadovė Zita Katkienė, gimdymas praėjo sklandžiai, o norint nustatyti tikrąsias netikėtos mirties aplinkybes, šiuo metu atliekama autopsija.

Vaiko mama Dovilė Leinartaitė pasakojo, kad tai buvo antras jos gimdymas, tačiau šis buvo nepalyginamai sunkesnis už pirmąjį.

„13 val. (pirmadienį) man atliko echoskopiją, viskas buvo gerai, tačiau gimdžiau 18 val. ir gydytojai sakė, kad per tą laiką vaikas pasisuko į sėdimą padėtį, – pasakojo mirusio vaiko mama. – Nežinau ar yra prasmės ką kaltinti, bet jei gydytojai ką pražiūrėjo, būtų gerai, kad tokios klaidos nesikartotų."

Cezario pjūvis nebuvo atliekamas, o, kaip sakė gimdyvė, vos gimęs vaikas net nepravirko. Gydytojai išnešė vaiką iš gimdymo palatos, o sugrįžę pranešė, kad naujagimis mirė.

Mirties priežastis kol kas nėra žinoma.

„Galvoju, kad kažką praleido gydytojai, nes man labai sunku suprasti, kad per visą nėštumo laiką reguliariai vaikščiojau pas ginekologus, darė tyrimus, viskas buvo gerai, – sakė D. Leinartaitė. – Gimdymo metu gydytojai nedarė Cezario pjūvio, nors buvo žali vandenys, sėdimoje padėtyje vaikas turėjo gimti. Kažkaip man labai keista.

Kūdikis gimė, gimęs iškart neverkė, paskui gydytojai atgaivino, pradžioje jis verkė, tada paguldė į inkubatorių ir paskui pasakė, kad numirė.“

Vaiko mama sako, kad gydytojai kol kas spėlioja mirties priežastis: „Galbūt širdies yda, infekcija ar kepenys gal didelės, – sakė moteris. – Dabar laukiame ekspertizės atsakymų, bus aiškiau."

Pasisakė įstaigos vadovas

„Prieš gimdymą nebuvo jokių įtarimų dėl vaisiaus būklės, gimdymas praėjo sklandžiai, laukiame autopsijos išvadų, – laiške rašė Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos direktorius prof. dr. Linas Rovas. – Šiuo metu klaidų, kurias galėjo sąlygoti žmogiškas faktorius, nematome."

Pasak mirusio vaiko tėvų, gydytojai neigia, kad berniukas gimė sėdimoje pozicijoje. Vienas iš gydytojų sako, jei tai, ką sako gimdyvė yra tiesa, tai yra nusikaltimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)