Pagerės verslo sąlygos

Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymas nustato 14 ūkinės komercinės veiklos rūšių, kurių vykdymui yra būtinas leidimas-higienos pasas (LHP), rašoma pranešime spaudai. LHP išduodamas patalpoms, kurių paskirtis atitinka ūkinės komercinės veiklos rūšį ir tvarkos apraše numatytus atvejus. Pasikeitęs tvarkos aprašas suteiks daugiau galimybių gauti LHP ir vykdyti veiklą įvairios paskirties statiniuose ir patalpose, taigi, pagerės verslo sąlygos Lietuvoje.

Daugiau galimybių veiklai gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose

Nuo šiol gyvenamosios paskirties pastatuose ar jų patalpose bus galima vykdyti ir švietimui būdingų paslaugų, kvepalų ir tualeto priemonių gamybos paslaugų (tik vieno buto name ar jo patalpose), kitų stacionarinės globos paslaugų veiklą. Asmens sveikatos priežiūros veiklą bus galima vykdyti gyvenamosios paskirties pastatuose, skirtuose gyventi įvairių socialinių grupių asmenims (bendrabučiuose, vaikų namuose, prieglaudose, globos namuose, šeimos namuose, vienuolynuose ir panašiai).

Negyvenamosios paskirties pastatuose ar jų patalpose galima bus ir kita, niekur nepriskirta asmenų aptarnavimo veikla, tam tikrų rūšių ugdymo ir švietimo veikla, fizinės gerovės užtikrinimo veikla, kvepalų ir tualeto priemonių gamyba, asmens sveikatos priežiūros veikla, tekstilės gaminių skalbimo ir (sausojo) valymo veikla.

Atsiranda galimybės sporto klubų, kirpyklų ir kitų grožio salonų, tam tikrų rūšių globos namų, savarankiško gyvenimo namų, fizinės gerovės užtikrinimo veiklai ir kitai, niekur nepriskirtai asmenų aptarnavimo veiklai vykdyti gydymo ir sporto paskirties pastatuose ar jų patalpose.

Ugdymo veikla – ne aukščiau 2-ojo pastato aukšto

Apsaugant trečiųjų asmenų gyvenimo ir veiklos sąlygas tvarkos apraše nustatytas reikalavimas ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo, priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymo ir pradinio ugdymo patalpas gyvenamosios ir negyvenamosios paskirties pastatuose ar jų patalpose įrengti ne aukščiau kaip 2-ajame pastato aukšte.
Taip pat, tvarkos apraše nurodytoms veikloms naudojami pastatai ar patalpos privalės atitikti normatyvinių statinio saugos ir paskirties dokumentų reikalavimus.

Privaloma gauti sutikimus

NVSC specialistai atkreipia dėmesį, kad jeigu dviejų butų name planuojama naudoti vieną šio namo butą ar kitas patalpas tvarkos apraše nurodytų rūšių veiklai vykdyti privaloma gauti kito buto ar kitų patalpų savininkų sutikimus raštu. Jeigu blokuotame vieno buto name ar jo patalpose planuojama vykdyti tvarkos aprašo 3 punkte nurodytų rūšių veiklą, savininkas turi gauti gretimų (blokuotų) namų savininkų sutikimus raštu.

Detaliau su atnaujintais tvarkos aprašo reikalavimais galite susipažinti – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)