Šis kongresas yra vienas svarbiausių hipertenzijos specialistams skirtų forumų pasaulyje. Tris dienas vyksiančio kongreso metu bus skaitomos paskaitos, vyks seminarai ir diskusijos, bus pristatomi moderniausi širdies ir kraujotakos ligų diagnozavimo ir gydymo metodai bei vaistai, pranešė kongreso organizatoriai.

Pasak kongreso prezidento ir vieno žymiausių Lietuvos kardiologijos specialistų, profesoriaus Aleksandro Laucevičiaus, sutrikęs kraujospūdis yra labai rimta problema, nes jis ilgainiui sukelia smegenų, širdies, kraujotakos, inkstų ir kitas ligas.

Nepaisant to, A.Laucevičiaus teigimu, Lietuvoje, kaip ir daugelyje kitų Europos šalių, žmonės kraujospūdžio sutrikimus yra linkę ignoruoti.

Lietuvos mokslininkų teigimu, tyrimai rodo, kad Europoje net 70 proc. aukštą kraujo spaudimą turinčių žmonių nėra gydomi, o 40 proc. apskritai nežino, kad turi hipertenzijos problemų.

Lietuvoje, pasak specialistų, atitinkami rodikliai yra dar prastesni. Atlikti tyrimai leidžia teigti, kad padidintą kraujo spaudimą turi 20-25 proc. visų gyventojų, tačiau gydosi tik labai menka jų dalis.

Šis faktas itin gąsdina medikus, nes širdies ir kraujagyslių ligos yra dažniausia šalies žmonių mirties priežastis.

Trečiąjį Baltijos ir Šiaurės šalių hipertenzijos kongresą Vilniuje organizuoja Vilniaus universitetas ir Lietuvos kardiologų draugija, bendradarbiaudami su giminingomis organizacijomis Baltijos šalyse ir Skandinavijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją