Reikia numesti svorio? Ieškote būdo, kaip sumažinti savo skrandį? Operacijų neprireiks. Gydytojas A. Unikauskas pateikė atsakymą, kaip viso to pasiekti be didelio vargo.

„Šiandien išmokysime jus sumažinti savo skrandį per 4–5 savaites. Kad tai įvyktų, po skalpeliu gultis tikrai nereikės. Jei laikysitės šio mitybos plano, jūsų skrandis susitrauks, bus mažiau ištampytas, o tai vėliau padės reguliuoti porcijų dydį – suvalgyti mažiau“, – kalba gydytojas.

Dauguma žmonių turi maždaug litro talpos skrandį nepaisant jų svorio. Pavyzdžiui, skirtingi žmonės gali sverti 70 kg ir gali sverti 150 kg, bet jų skrandis yra vienodo dydžio. Skrandį ištempia maisto masė.

„Jeigu visada valgysime didelėmis porcijomis, mūsų skrandis bus ištemptas ir jis pasiduos šiam tempimui. Po kurio laiko jis mėgins susitraukti, bet jūs jam neleisite, nes vėl imsite kitą didelę porciją, vėl pratempsite. Tačiau jeigu jūsų porcijos bus nedidelės, anksčiau ar vėliau skrandis grįžta į normalią būseną, vėl sumažėja“, – pastebi gydytojas.

Sveikas maistas

Jei norite, kad skrandis labai sumažėtų, pabandykite valgyti maistą mažesnėmis porcijomis mažiausiai 4–5 savaites. Atliekant tyrimą su nutukusiais asmenimis paaiškėjo, kad po tokios 4 savaites trunkančios dietos, kai buvo valgoma mažomis porcijomis, skrandis sumažėjo.

Jeigu jūsų tikslas yra sumažinti skrandį ir atsikratyti gelbėjimosi rato nuo liemens, išbandykite dar vieną triuką – valgykite lėčiau. Įrodyta, kad valgymas lėčiau ir atidus kramtymas sumažina maisto vartojimą, o maistinės medžiagos yra geriau pasisavinamos, sureguliuojamas apetitas ir sotumo jausmas.

„Yra toks hormonas, kurį vadiname leptinu. Tai yra sotumo hormonas. Kai pavalgome, organizmas išskiria leptiną ir šis hormonas mūsų smegenims pasako, kad mes sotūs. Jeigu nereaguojame į tai, turime antrą barjerą, sakantį mums, kad valgyti gana, tai – skrandžio sienelės tempimas“, – kalba A. Unikauskas.

Anot gydytojo, jeigu norite atsikratyti pilvo riebalų, skrandį mažinkite natūraliai. Valgykite mažesnėmis porcijomis ir lėtai, atsisakykite pridėtinio cukraus. Vartokite daugiau sveikųjų riebalų.

Daugiau apie tai, kaip įmanoma natūraliu būdu sumažinti skrandį ir kaip atsikratyti pilvo riebalų, – vaizdo įraše.