Viskas pasikeitė, kai vieną dieną sporto klube ją pastebėjo asmeninis treneris ir atskleidė, kodėl nėra rezultatų. Šiuo metu klaipėdietė ne tik sėkmingai atsikratė nereikalingų kilogramų, bet išsikėlė sau tikslą – maksimaliai sutvirtinti savo kūną, rašoma pranešime spaudai.

Siekti rezultatų trukdė žinių trūkumas

I. Šveikauskienė nuo mažens buvo labai judrus vaikas, todėl išbandė daugybę veiklų: pradedant krepšiniu, futbolu, lengvąja atletika, baigiant šokiais ir net šachmatais. Su amžiumi Inesa ir toliau ieškojo aktyvios veiklos, tačiau kaip ir daugelis, pradėjusi dirbti sėdimą darbą, pastebėjo, kad tai ne į naudą jos figūrai.

„Pamačiau, kad kuo mažiau judu, tuo lengviau kaupiasi kilogramai. Nesisielojau dėl savo svorio – atrodžiau visai neblogai. Tiesiog visada svajojau apie atletišką figūrą, tokią labiau „prisirpusią“, todėl nutariau, kad pats laikas pasitempti ir užsirašiau į sporto klubą“, – pasakojo pašnekovė.

Nors ir jautė poreikį sportuoti ir tai nuoširdžiai darė, pasiekti savo tikslo – sustangrinti visą kūną ir užsiauginti dailių raumenukų – moteriai nepavyko net per ketverius metus.

„Žinoma, buvau sutvirtėjusi, tačiau troškau ryškesnių kūno formų. Prie mano nesėkmės nemenkai prisidėjo, tai, kad kaskart iš užsienio grįžus mano vyrui, o tai būdavo gana dažnai – kas trečią mėnesį, mėnesiui atsipalaiduodavau, paskelbdavau pertrauką sportui ir ramia širdimi ilsėdavausi bei valgydavau viską, ko užsigeisdavau“, – juokėsi klaipėdietė.

Didžiausia klaida – mityba

Nežinia, kiek dar laiko Inesa būtų plušusi, nepasiekdama rezultatų, jei vieną dieną prie jos nebūtų priėjęs treneris Andrius Montvydas.

„Mačiau, kad klientė dirba, stengiasi, tačiau pastebėjau daug klaidų, todėl priėjau, pakalbinau. Išsiaiškinau, kad Inesa sportuoja jau ilgai, tačiau, kaip pati nurodė, rezultatų nebuvo matyti. Iš dalies taip buvo todėl, kad atliekant pratimus, buvo daromos klaidos: per ilgos pertraukos tarp serijų, per daug poilsio tarp priėjimų, netinkamai pasirinkti pratimai, jų išdėstymas ir pan. Na, o svarbiausia – reikėjo iš esmės keisti Inesos mitybą, nes paklausius, kaip ji maitinasi, pasidarė aišku, kas jai tiek ilgai trukdė siekti progreso“, – teigė asmeninis treneris.

Pradėjus dirbti kartu, treneris klaipėdietei sudarė naują pratimų programą, pakoregavo jų atlikimo techniką, supažindino su fizinio krūvio planavimu.

„Taip pat Inesai buvo sudarytas mitybos planas, kuris visiškai pakeitė jos požiūrį į maistą. Galima sakyti, kad iš naujo mokėmės valgyti. Teko ne tik aiškinti, kas tai yra sveikas maistas, bet ir išsklaidyti daugelį mitybos mitų, mat Inesa manė, kad reikės badauti arba valgyti vien grikius. Tai komiška, bet taip mano daugelis žmonių“, – atviravo sveikatingumo klubo „Impuls“ asmeninis treneris.

Numetus svorio suprato, kad gali daugiau

Apskaičiavus Inesai reikalingą dienos kalorijų kiekį ir sudarius dienos režimo, sporto, miego ir mitybos planus, per pirmą savaitę ji iš karto atsikratė kelių kilogramų.

„Laikantis režimo, pokyčiai pasimato labai greitai. Mažėjo Inesos apimtys, gerėjo forma, miego kokybė, bendra sveikatos būklė“,– tikino Andrius. Šiuo metu Inesa maitinasi 7 kartus dienoje.

„Atsisakiau visų „tuščių“ kalorijų, vaisių, cukraus, stipriai sumažinau angliavandenių kiekį, nevartoju alkoholio, neturiu jokių žalingų įpročių. Valgau daug baltymų, daržovių ir, žinoma, išgeriu bent 1,5 litro vandens per dieną. Stengiuosi valgyti, sportuoti tuo pačiu laiku bei miegoti 8 valandas per parą. Numečiau 8 kilogramus ir jaučiuosi tiesiog fantastiškai!“ – tikino moteris.

I. Šveikauskienė teigia, kad sveikatingumo klubas „Impuls“ yra jos antrieji namai. Čia ji turi bendraminčių ratą, čia gali išlieti visas, per dieną susikaupusias problemas, o svarbiausia – sporto jai niekada nebūna per daug.

„Šiuo metu mano tikslas yra reguliariai, kas antrą dieną sportuoti ir stebėti, kas vyksta su mano kūnu, kaip jis keičiasi“, – atskleidė klaipėdietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)