„Šuoliukai žergtai-glaustai yra nuostabus pratimas, kuris didina kaulų masę ir mažina osteoporozės riziką. Pratimo metu kaulai truputį susilenkia, taip pat sąveikauja kaulai ir raumenys, todėl suaktyvėja naujų kaulų ląstelių gamyba ir naujų kaulų audinių formavimasis“, – sako A. Unikauskas.

Anot jo, tyrimai rodo, kad, reguliariai mankštinantis, šuoliuojant, mūsų kaulai per trumpą laiką tampa stipresni ir tankesni, taip pat ir gerokai sumažėja lūžių rizika.

Šis pratimas taip pat gerina širdies darbą. Šuoliukai pagreitina širdies ritmą, sustiprina patį svarbiausią mūsų organą, tad juos dažnai siūloma atlikti širdies ligų profilaktikai.

„Reguliariai atlikdami šuoliukus ir užsiimdami fizine veikla, gerokai sumažinsite širdies ir kraujagyslių ligų, taip pat nutukimo bei diabeto riziką“, – teigia gydytojas.

Šuoliukai žergtai-glaustai degina pilvo riebalus. Šis pratimas spartina medžiagų apykaitos procesus, taip pat stiprina visas pagrindines pilvo ir apatinės kūno dalies raumenų grupes.

Dar viena šuoliukų nauda – kūnas gauna daugiau deguonies ir geriau jį pasisavina, taip pat didinama mūsų ištvermė, o tai padeda geriau kovoti su ligomis ir nuovargiu.

Daugiau apie šuoliukų naudą – vaizdo įraše.