„Puiki aktorių komanda, jautri istorija ir svarbiausia – reali parama dviems vaikams, kurie gyvena greta mūsų ir serga tuo pačiu Goldenharo sindromu, kaip ir filmo herojus”, – taip Kauno moterys, susibūrusios po LIONS vėliava, kauniečius kvietė būti geresniais, susimąstyti apie esančius šalia. Pagal R. J. Palacio knygą „Stebuklas“ sukurto filmo herojai – reto genetinio sindromo paženklintas berniukas, jo šeima ir mokyklos bendruomenė, rašoma pranešime spaudai.

Įgimtam Goldenharo sindromui būdingi veido defektai, ši liga gali pažeisti klausą ir regą. Tokiems vaikams jau pirmaisiais gyvenimo metais prireikia daugybės operacijų, kad jie galėtų įsilieti į visavertį gyvenimą. Kai kurie gydymo būdai taikomi tik užsienyje, tad šeimoms tenka susidurti su išlaidomis, kurių valstybė nekompensuoja.

Kauno moterų LIONS klubas

Pasak Kauno moterų LIONS klubo prezidentės Vaivos Klivečkienės, šeimos, auginančios sunkia reta liga sergančius vaikus, kasdien susiduria su didžiuliais iššūkiais. Jiems tenka priimti sudėtingus sprendimus dėl savo vaiko sveikatos, gydymo ir visos šeimos gyvenimo. Aplinkinių supratimas ir palaikymas reikalingas nė kiek ne mažiau nei finansinė parama.

„Ar galime būti geresni, negu reikia? Juk gerumas – tai ir draugiškas žvilgsnis, paskatinimas ar šypsena“, – dėkodamos susirinkusiems už prasmingą vakarą sakė klubo narės.

Tarptautinė LIONS klubų asociacija yra didžiausia pasaulyje visuomeninė klubinė organizacija. Lietuvoje šiuo metu veikia trisdešimt vienas LIONS klubas, iš jų vienuolika – moterų klubai. Pats jauniausias – Kauno moterų LIONS klubas, inauguruotas vos prieš du mėnesius, minint pasaulinio LIONS judėjimo šimtmetį. Savo veiklą moterys pradėjo su itin dideliu užsidegimu, per trumpą laiką jau pakvietusios į du labdaros renginius.

Klubo narės – skirtingos patirties turinčios teisininkės, finansininkės, gydytojos, psichologės ir verslininkės. Visas jas vienija noras kurti bendruomenišką klubo aplinką, kurioje būtų realizuojami prasmingi darbai. Prioritetinės Kauno moterų LIONS klubo veiklos kryptys – pagalba sergantiems vaikams, sunkiai besiverčiančioms šeimoms, su užimtumo ir socialinėmis problemomis susiduriančioms moterims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją