58 metų moteris kreipėsi į ligoninę dėl chroniško sąnarskausmo ir keistų rankų ir pėdų deformacijų. Ji teigė nuo tokio negalavimo kenčianti jau maždaug 40 metų. Būdama aštuoniolikos metų ji ėmė gydytis tradicine Azijoje metodika, vadinama „aukso siūlų akupunktūra“. Tokios procedūros metu akupunktūrine adata į odą įvedami nedideli sterilūs aukso siūlai.

Rentgenas taip pat parodė, kad moters rankas deformavo reumatoidinis artritas, kurį sukelia uždegiminės imuninės sistemos ląstelės, besikaupiančios aplink sąnarius. Dėl to aplink sąnarius formuojasi kietas fibrozinis audinys, iš kurio išskiriamos medžiagos dar labiau naikina kaulus, sausgysles ir raiščius.

Nors neturima jokių mokslinių duomenų, kad auksinių siūlų akupunktūra padėtų gydyti artritą, šis gydymo metodas naudojamas iki šių dienų. Kartais vartojami oraliniai aukso preparatai ar jo net švirkščiama.

„Rytų Azijoje bei kitose pasaulio dalyse akupunktūra, įskaitant auksinių siūlų akupunktūrą, ilgą laiką naudojama sąnarių skausmui gydyti. Kartais taip pat naudojami oraliniai ir injekciniai aukso preparatai“, – paaiškino minėtą moterį gydę medikai Young-Bin Joo ir Kyung-Su Park.

Po to, kai minėtai moteriai buvo oficialiai nustatyta diagnozė – reumatoidinis artritas – ir ji buvo gydoma tradiciniais vaistais, jos būklė pagerėjo. Tačiau auksinės rakštys taip ir liko jos rankose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)