1. Bekontaktis termometras

Bene švariausias ir kūdikiui mažiausiai streso keliantis temperatūros matavimo prietaisas yra bekontaktis termometras. Jis per atstumą vieno mygtuko paspaudimu gali išmatuoti vaiko kūno temperatūrą. Tai - labai greitas ir švarus būdas, sužinoti, ar jūsų kūdikis karščiuoja.

Tačiau šis įrenginys pravers ne tik tuomet, kai kūdikis sirgs. Pasirinkus kitą režimą galima išmatuoti ir, pavyzdžiui, vonelės, maisto, kambario temperatūrą. Tereikia laikyti termometrą 3-5 centimetrų atstumu nuo paviršiaus ir nuspausti mygtuką. Gamintojas skelbia, kad temperatūros matavimo paklaida - 0.2, o matavimo žingsnis - 0.1 laipsniai pagal Celsijų. Matavimo diapazonas siekia nuo 0 iki 100 laipsnių, matavimo greitis - 0.5 sek.

Šone matomi +/- mygtukai leidžia išsaugoti ir peržiūrėti 32 matavimo rezultatus, tad tai padeda sekant temperatūros dinamiką, ar ji didėja ar mažėja.

Šis įrenginys iš esmės veikia lygiai taip pat kaip ir tyrinėjimams (bei darbui) skirtas bekontaktis termometras. Šis bekontaktis termometras kūdikiams kainuoja nuo 16,26 eurų. Beje, jis Gearbest.com portale yra vertinamas puikiai - 4,84 žvaigždutės iš 5.

2. Ausies termometras

Jeigu nepasitikite bekontakčiais termometrais, kitas būdas greitai išmatuoti kūdikio temperatūrą - ausies termometras. Tereikia jutiklį įstatyti į ausį ir nuspausti mygtuką. Procedūra yra labai greita, neskausminga ir nesukelianti didelių nepatogumų.

Šis įrenginys tinka ir suaugusiųjų temperatūrai matuoti. Tačiau svarbu atsiminti, kad jį, kaip ir kitus kontaktinius termometrus, būtina nuvalyti kaskart po naudojimo.

Pagal pateikiamus pirkėjų atsiliepimus, šis termometras veikia labai paprastai, o svarbiausia, labai tiksliai, taip pat įsimena 10 matavimo reikšmių.

Šis termometras kainuoja nuo 23,50 euro.

3. Termometras-čiulptukas

Jei esate technologijų gerbėjas, kinai sugalvojo ir visai žaismingų sprendimų, kaip matuoti temperatūrą. Pavyzdžiui, dauguma vaikų yra pratę būti su čiulptukais, tai kodėl to nepanaudoti temperatūros matavimui? Šis įrenginys yra pagamintas iš sveikatai nekenksmingo plastiko ir savo darbą atlieka labai greitai. Apie išmatuotą temperatūrą praneš garsinis signalas.

Šį termometrą lengva valyti, jis yra atsparus vandeniui. Gamintojas teigia, kad matavimo diapazonas yra 32 - 42.9 laipsniai pagal Celsijų, o šiame diapazone paklaida siekia 0.1 laipsnių pagal Celsijų. Termometras turėtų veikti ir išėjus iš šio diapazono, bet tada paklaida padidėja iki 0.2 laipsnių pagal Celsijų.

Sprendžiant iš atsiliepimų, termometras tikrai veikia, tad belieka nuspręsti, ar pats matavimo būdas yra priimtinas. Toks termometras-čiulptukas kainuoja kiek mažiau nei 4 eurus.

4. Išmanusis termometras-apyrankė

Bet yra dar įdomesnių sprendimų. Kuomet vaikas serga, norisi nuolat matuoti jo temperatūrą, įsitikinti, kad jis nekarščiuoja. Tam ir skirta ši apyrankė.

Tereikia į pažastį įdėti termometro jutiklį, o pačią apyrankę užsekti ant rankos. Tuomet šis įrenginys nuolat į jūsų telefoną „Bluetooth“ ryšiu siųs duomenis apie vaiko temperatūrą.

Gamintojas tikina, kad temperatūros matavimo paklaida siekia 0.1 laipsnių pagal Celsijų, duomenys, kaip ir galima tikėtis, kaupiami automatiškai.

Gausite perspėjimą, kuomet temperatūra peržengs normas. Aišku, ši apyrankė dėvima tik kai vaikas serga, tačiau tuo metu ji gali praversti ir leisti tėvams ramiau miegoti.

Sprendžiant pagal atsiliepimų skaičių, šis termetras nėra labai populiarus - yra tik vienas komentaras, kad termometras veikia. Turbūt žmones atbaido poreikis ant vaiko rankos užsegti apyrankę bei po pažastimi laikyti jutiklį - vaikai judrūs, smalsūs, tai gali toks daikčiukas jiems ir nepatikti. Nebent vaikai jau paaugę ir patys norėtų tokio prietaiso. Arba tėvai - prisiekę modernių sprendimų gerbėjai.