Daugiau duomenų apie šį pacientą skelbti negalima.

Spalio pradžioje dėl šios diagnozės mirė ir 2 mėnesių berniukas.

Meningokokinė infekcija – tai staigi ir galimai gyvybei pavojinga liga. Ši liga yra pagrindinė meningito (galvos ir stuburo smegenų dangalų infekcijos) ir sepsio (kraujo užkrėtimo, kai infekcija patenka į sisteminę kraujotaką) priežastis.

Liga progresuoja labai greitai ir gali pasibaigti mirtimi praėjus 24-48 valandoms nuo pirmųjų simptomų atsiradimo.

Pradiniai meningokokinės infekcijos simptomai dažnai yra nespecifiniai ir panašūs į peršalimo, tad net ir sveikatos priežiūros specialistui gali būti sunku diagnozuoti šią ligą ankstyvuoju etapu. Per pirmąsias 4–8 valandas kūdikiai gali būti mieguisti, neturėti apetito arba jų apetitas gali būti sumažėjęs, jiems gali pasireikšti karščiavimas, pykinimas, vėmimas, irzlumas ir kojų skausmas.

Visais šiais simptomais gali skųstis ir vyresni vaikai. Klasikiniai simptomai, pavyzdžiui, kaklo sustingimas, šaltos rankos ir kojų pėdos, jautrumas šviesai ir hemoraginis bėrimas (raudonomis arba violetinėmis dėmėmis), atsiranda vėlesniuoju ligos etapu, tad gyvybę išsaugantis gydymas gali būti uždelstas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)