1. Kopūstai – garbanotieji, briuseliniai, spalvotieji, brokoliai – turi fermentų, padedančių išvalyti kenksmingas medžiagas iš kepenų ir žarnyno.

2. Obuoliai turtingi pektinų ir ląstelienos, valančių iš žarnyno virškinimo atliekas. Obuolius geriau valgyti su žieve, tik nepamirškite nuvalyti vaško, juo būna padengti vaisiai, kad ilgiau išsilaikytų.

3. Lapinėse salotose gausu vitaminų, mikroelementų ir organinių rūgščių, kurios gerina virškinimą, greitina medžiagų apykaitą ir neleidžia kauptis druskoms.

4. Burokėliai gerina kepenų, inkstų ir šlapimo pūslės veiklą. Juose gausu pektinų, vitaminų ir mineralų. Burokėliai padeda organizmui pasisavinti vitaminą B ir patys turi daug vitaminų. Virti burokėliai ir jų sultys – puiki laisvinamoji ir šlapimą varanti priemonė.

5. Morkos ne tik turtingos provitamino A ir pektinų, bet ir gerina angliavandenių apykaitą. O šviežios morkų sultys labai gerai veikia inkstų ir kepenų veiklą.

6. Juodosios slyvos turtingos ląstelienos, labai naudingos virškinimui, valo organizmą.

7. Rupių miltų duoniukuose beveik nėra angliavandenių ir cukraus, tačiau juose gausu ląstelienos. Ypač vertingi duoniukai iš neskaldytų grūdų, ruginiai ir kelių grūdų, juose daug B grupės vitaminų.

Skaitykite daugiau čia.