Karen Gill – Rich iš Australijos buvo užblokuota, kai vienoje privačioje grupėje paskelbė medicininį staipsnį. Šiame straispnyje, kurį parašė viena laktacijos konsultantė, buvo kalbama apie spenelių pabalimą, arba vazospazmus, kurie gali kilti po maitinimo krūtimi, kai sutrinka spenelių kraujotaka, rašo svetainė iflscience.com.

Straipsnio tikslas buvo informuoti krūtimi maitinančias motinas apie šį sutrikimą, ir kad tai padarytų, straipsnio autorė įtraukė spenelių nuotrauką, kurioje matyti pabalimo ženklai. Tik tiek.

Karen pasidalijo šiuo straipsniu „Breastfeeders in Australia“ grupėje, kad paskleistų šią informaciją kitoms motinoms. Nuo šio momento prasidėjo absurdiški dalykai. „Facebook“ nusprendė, kad straipsnis pažeidžia jų nuogybių politiką ir užblokavo australės paskyrą.

Tuomet Karen nusiuntė itin argumentuotą atsakymą „Facebook“, teigdama, kad jų sprendimas užblokuoti jos paskyrą pažeidžia paties „Facebook“ poziciją propaguoti maitinimą krūtimi.

Į jos žinutę „Facebook“ atsakė standartiniu pranešimu apie „Facebook“ bedruomenės standartus. Tačiau Karen šioje vietoje nesustojo ir parašė „Facebook“ puikų atvirą laišką.

„Esu pasipiktinusi. Jūs ir aš kažką darėme. Mes atlikome puikų darbą. Mes kartu padėjome 30 tūkst. krūtimi maitinančių motinų sėkmingai žindyti savo kūdikius ir pasiekti savo žindymo tikslus“, - rašė ji savo laiške.

„Mes diskutavome apie miego trūkumą, kūdikių tuštinimąsi ir nugaros skausmus. Mes dalijomės savo istorijomis ir verkėme kartu su žmonėmis, kurie, kaip tėvai, buvo priėję ribą, nes jiems nesisekė elgtis pagal planą“.

„Aš esu laktyvistė. Man patinka padėti moterims, kurios NORI maitinti krūtimi. Aš nesirišu prie medžio ir nežygiuoju gatvėmis, bet stengiuosi, kad būčiau pasiekiama draugams ir šeimai, taip pat puikiems nepažįstamiesiems, kuriems reikia pagalbos… IKI ŠIOS SAVAITĖS“.

„Paskelbiau (anksčiau minėtą) straipsnį, atsakydama vienai mamytei, kuriai maitinant krūtimi skaudėjo spenelius. Ji kreipėsi į MAITINIMO KRŪTIMI PAGALBOS GRUPĘ. Ji jau ketino pasiduoti, nes nesulaukė pakankamai pagalbos. Ji nežinojo, kas sukelia skausmą, ir nežinojo, kaip spręsti šią problemą“.

„Mano patarimai nebuvo neprašyti. Jie buvo mediciniški ir paremti faktais. Jie nukreipė ją į reikiamas svetaines ir padėjo gauti pagalbą realiame pasaulyje. Įžeidžiantį straipsnį parašė kvalifikuota laktacijos konsultantė ir jame buvo medicininės informacijos, susijusios su vazospazmais. Jame taip pat buvo dvi nuotraukos su pabalusiais speneliais geresniam supratimui“, - laiške rašė moteris.

Toliau ji kalba apie sprendimą užblokuoti jos paskyrą ir apie tai, kaip keistai jis atrodo kitų įrašų, kuriuos leidžia „Facebook“, kontekste.

„Pasinaudojusi greita paieška, radau Kamasutros pozas su nuorodomis į vaizdo įrašus, nuogakrūtes paplūdimio gražuoles su vos užkeverzotais speneliais, vibratorius ir dar daug kitokių puslapių su panašiu, seksualinio pobūdžio turiniu“.

„Šį rytą ši informacija tebebuvo prieinama. Galiu laisvai prisijungti prie šių grupių ir nusipirkti šiuos produktus bei paslaugas. Galiu netgi prisijungti prie grupės, kuri užsiima seksu realiuoju laiku, naudodama tiesiogines „Facebook“ transliacijas, o jeigu jiems kyla problemų, jie skelbia „planą B“, kuris vykdomas per vieną „WhatsApp“ grupę…Visa tai vyksta su „Facebook“ palaiminimu. Tačiau aš negaliu pasiekti straipsnio, kuris padeda motinai žindyti savo kūdikį“, - piktinosi Karen.

Šis laiškas internete sulaukė milžiniško palaikymo, o svetainėje change.org pasirodžiusi peticija dėl užblokuotos Karen paskyros surinko beveik 5 tūkst. parašų. Čia galite rasti visą laišką – jį paskaityti verta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)