„Tereikia pažvelgti į šiuos vaikus ir jūs suprasite, kokios sukrečiančios yra meningokokinės infekcijos pasekmės. Kiekvienai mamai būtų̨ didžiausias košmaras matyti tokį siaubingą išgyvenimą̨, tenkantį jos vaikui. Todėl manau, jog turime padėti tėvams suprasti, kokia sudėtingą liga yra meningokokinė infekcija, ir tuo pačiu padėti jiems sužinoti apie galimybes apsaugoti savo vaikus“, – pranešime spaudai cituojama fotomenininkė Anne Geddes.

Fotografijų ciklas „Apsaugokime mūsų ateitį: meningokokinę infekciją išgyvenusių asmenų portretai“ – tai šviečiamasis projektas, kuriuo siekiama gilinti visuomenės žinias apie meningokokinę infekciją bei naujausias ligos prevencijos galimybes.
Parodą galima pamatyti Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3) spalio 4-7 dienomis. Vėliau įkvepiančios nuotraukos keliaus po didžiuosius Lietuvos miestus: Klaipėdoje paroda bus eksponuojama „Švyturio“ arenoje spalio 18 d. – lapkričio 4 d., Šiauliuose „Šiaulių“ arenoje lapkričio 5-20 d., Panevėžyje G. Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje lapkričio nuo 21 d. iki gruodžio 4 d. Taip pat jautrią parodą gruodžio mėnesį galės išvysti kauniečiai bei laikinosios sostinės svečiai.
Anne Geddes

Meningokokinė infekcija

Meningokokinė infekcija – tai ūmi bakterinė infekcija, kurios sunkiausios klinikinės formos – žaibinis sepsis (kraujo užkrėtimas) ar pūlingas meningitas (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas). Staigios ir gyvybei pavojingos ligos pasekmės gali būti labai skaudžios. Net ir taikant tinkamą gydymą 1 iš 10 atvejų gali baigtis mirtimi, o 1 iš 5 po šios ligos išgyvenusių pacientų gali išsivystyti fizinė ar protinė negalia visam gyvenimui.

Infekcija plinta oro lašeliniu būdu. Užkrėsti gali tiek sergantis asmuo, tiek sveikas bakterijų nešiotojas. Ši infekcija yra pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, tačiau dažniausiai ja serga kūdikiai ir vaikai iki 5 metų amžiaus. Taip pat didelės rizikos grupei priklauso paaugliai ir jauni žmonės.

Lietuvoje Anne Geddes fotografijos darbų paroda „Apsaugokime mūsų ateitį: meningokokinę infekciją išgyvenusių asmenų portretai“ organizuojama bendradarbiaujant Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrui (ULAC) ir sveikatos priežiūros bendrovei „GlaxoSmithKline Lietuva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)