„Santarų vaikų konsultacinė poliklinika. Prie tuščio echoskopijų kabineto jau laukiame 1.15 val. Prieš mus – jauna šeima su mažu vaiku. Ir pagaliau gydytojas ateina... Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jis buvo visiškai girtas. Kviečiau policiją, tačiau jie atsakė, kad į tokius įvykius nereaguoja. Ok, aš nežinojau. Šiaip taip surandam poliklinikos vedėją Galiną Mikšto. Su kita šeima prašome fiksuoti girtumą. Žodžiu, baigėsi tuo, kad parašėme pretenziją į poliklinikos knygą. Apie tai, kuo baigsis ereliui, būsime informuoti raštu. Bijau, kad niekas to girtumo taip ir neužfiksavo, nors žadėjo. Taigi – dienos didvyris. Tik pridursiu: atkreipkite dėmesį į jo pareigas!“ – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ ir pateikiamas nufilmuota medžiaga. – Vaizdo įrašas trumpas ir, gaila, kvapo neperteikia.“

Vaizdo įraše užfiksuotas gydytojas ir nufotografuotas darbo pažymėjimas, kuriame – Vyresnysis gydytojas vaikų chirurgas Andrius Čekuolis.

„Vaikų ligoninės, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo administracija netoleruoja darbuotojų darbo drausmės pažeidimų, tačiau nori patikinti, kad pacientai šioje situacijoje nenukentėjo. Gydytojas echoskopuotojas, paaiškėjus šiai aplinkybei, vyriausiojo budinčiojo, kuris direktoriaus nedarbo metu eina filialo direktoriaus pareigas, iš karto buvo nušalintas nuo darbo, o reikalingą tyrimą atliko kitas tos srities specialistas“, – DELFI komentavo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė.

Pasak jos, gydytoją nušalinus nuo darbo, surašytas nušalinimo nuo darbo aktas, gydytojas ligoninės transportu nuvežtas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą kraujo tyrimui atlikti.

„Kol kas atsakymas negautas. Vakar po nušalinimo nuo darbo, prieš vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba“, – rašė ji.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja ryšiams su visuomene Lina Bušinskaitė savo feisbuko paskyroje patikino, kad gydymo įstaigos vadovybė nušalino gydytoją nuo darbo.

„Taip, tai būtina viešinti. Neabejotinai. Dėkojame rūpestingiems žmonėms, kad pranešė apie tai nedelsiant. Taip tikrai neturi būti – nei medikas, nei joks kitas darbuotojas negali būti neblaivus darbo vietoje. Šis atvejis – ne išimtis. Visiems vienodos sąlygos turi būti taikomos“, – rašė ji.

Pasak L. Bušinskaitės, šiuo metu dar laukiama tikslių tyrimo duomenų dėl girtumo.

„Naujausiomis mūsų žiniomis, Santaros klinikų ir Vaikų ligoninės vadovybė jau priėmė sprendimą dėl šio gydytojo tolimesnių galimybių dirbti – patenkintas gydytojo prašymas atleisti jį iš užimamų pareigų. Apgailestaujame, kad mažiesiems pacientams ir jų tėveliams teko tai matyti. Norėtųsi, kad tokių istorijų daugiau nebūtų! Ir labai liūdna, kad taip nutinka“, – rašė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)