Didžioji dalis žmonių nė nenumano jų turintys ir apie savo sveikatą sužino tik patekę į ligoninę dėl didelių skausmų. Skausmo priepuolis gali tęstis nuo kelių minučių iki kelių valandų.

Abdominalinis (pilvo) chirurgas Alfredas Songaila
Akmenligę gali išduoti pilvo skausmas dešinėje pusėje, per vidurį, prasidėjęs tulžies pūslės uždegimas ar net odos spalvos pageltimas.

Sutrikus tulžies savybėms, lemiančioms akmenų formavimąsi ir tulžiai užsilaikant pūslėje, iškrinta cholesterolio kristalai, kurie, susijungę su kalcio ir kitomis druskomis bei baltymais, suformuoja akmenis. Kartais šis naujas darinys ilgą laiką ramiai guli tulžies pūslėje, tačiau nutinka, kad jis išteka iš tulžies pūslės ir pradeda pavojingą savo kelionę.

Šiandien galime rasti nemažai rekomendacijų, ką daryti, kad nesiformuotų tulžies pūslės akmenys. Konkrečiais patarimais apie šią diagnozę, gydymo galimybes ir profilaktiką rugsėjo 27 d. 11 val. pasidalins Medicinos diagnostikos ir gydymo centro abdominalinis chirurgas Alfredas Songaila.

Jus dominančius klausimus iki tiesioginės konferencijos jau galite užduoti žemiau esančioje formoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)