Mažiesiems Santaros klinikų onkohematologijos skyriaus ligoniams bei jų tėveliams žaismingą programą atliko populiariausius personažus įkūnijantys aktoriai, o renginio dalyviai džiaugėsi dovanomis, rašoma pranešime spaudai.

Tarp paramos fondo globojamų Santaros ir Kauno klinikose onkologines ligas besigydančių vaikų, šiemet į pirmą klasę iškeliavo 25 vaikai. Kadangi išgirdus skaudžią diagnozę jiems Rugsėjo pirmąją dažnai tenka sutikti palatose, šventę nuspręsta surengti vaikų ligoninės patalpose.

„Nepaisant to, kad liga ir gydymasis iš esmės pakoreguoja kasdienį gyvenimą, kiekvienas rugsėjis ir ligoninėje yra tam tikras startas, todėl šiemet nusprendėme pasveikinti mažuosius ligonius su mokslo metų pradžia. Kartu su ilgamečiais partneriais – prekybos tinklu „Maxima“ – paruošėme jiems smagią programą ir labai reikalingas dovanas. Smagu, kad būtiniausių kanceliarinių daiktų maišeliai pasieks vaikus ir tėveliams jau nereikės rūpintis mokyklinėmis priemonėmis“, – sakė „Mamų unijos“ atstovė Dovilė Marčinskaitė.

Šventėje apsilankę įvairaus amžiaus mažieji pacientai kartu su Kake Make bei Netvarkos nykštuku mokėsi mankštintis, valytis dantis, prižiūrėti augintinius bei rinktis sveikus produktus pietums. Atlikę smagias užduotis, vaikai ne tik ėmėsi pagalbos pjaustant tortą, tačiau ir išsirinko jiems labiausiai patinkančias dovanas: piešimo, rašymo bei kitas priemones, kurios pravers ne tik mokantis, bet ir žaidžiant su palatos draugais.

„Mamų unija“ drauge su „Maxima“ kasmet vykdo labdaros akciją „Reikia draugų“, kviečiančią aukoti lėšas ir padėti vėžiu sergantiems vaikams. Dar šiemet akcijos metu surinkta daugiau nei 57 tūkst. Eurų, kurie buvo skirti pirmajam Lietuvoje Reabilitacijos skyriui Vaikų onkologijos pagalbos centrui įkurti. Partnerių ir geros valios žmonių dosnumo dėka, onkologinėmis ligomis sergantys vaikai ir jų tėveliai turi didesnes galimybes išvykti gydytis į užsienį, gauti paramą nekompensuojamiems vaistams, medicininei įrangai ir kitoms būtiniausioms reikmėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją