Gavinui pasijutus blogai, mama pamanė, jog šis, kaip ir jo mažoji sesutė susirgo gripu ir sugirdžiusi vaistų tiesiog nusiuntė berniuką miegoti. Tačiau viskas pasisuko visai kita linkme.

Tik vėliau paaiškėjo, jog sunegalavęs sūnus visai nesirgo gripu. Guvų ir linksmą berniuką pražudė namuose stovėjęs sugedęs šaldytuvas, iš kurio ėmė sklisti nuodingos anglies monoksido dujos, dar vadinamos tyliosiomis žudikėmis.

Lemtingąjį vakarą ir pati Sarah pasijuto blogai – porą kartų vėmė, jai svaigo galva, kankino kosulys, tačiau moteris vėl gi visus simptomus „nurašė“ namuose, neva tai, siautusiam gripui.

Ir tik vėliau, šeimos draugas susirūpinęs dėl to, jog Sarah neatsako į trumpąsias žinutes, nuskubėjo į šeimos namus. Tai ką jis išvydo – pribloškė.

Sarah ir Gavino aštuonerių metų sesuo Caroline be sąmonės gulėjo lovose. Gavinas buvo rastas šeimos poilsio kambaryje, sukniubęs ant sofos.

Carolina ir Sarah dėl apsinuodijimo dujomis, medikų kuo skubiau buvo nuskraidintos į Sietlo medicinos centrą, kur joms buvo suteikta visapusiška pagalba. Deja, Gavino paramedikams atgaivinti nepavyko.

Tik per plauką išvengta dar daugiau aukų. Laimė, namuose tuo metu nebuvo nei tėčio Matto, nei vyresniojo Gavino brolio Connoro.

Sūnaus netekusi Sarah sakė, jog jai nė į galvą neatėjo mintis, kad tokius negalavimus galėjo sukelti anglies monoksido dujos.

„Iš kur galėjau žinoti? Juk apie tai tiek mažai kalbama“, - graudinosi sielvarto draskoma mama.

Ir tik po atlikto tyrimo paaiškėjo, jog tragišką lemtį prišaukė ne kas kitas, o namuose stovėjęs šaldytuvas, sukėlęs dujų nuotekį. Šeima jau įsirengė anglies monoksido jutiklius savo namuose JAV ir įspėja kitus apie mirtinas dujas.