Sherie Hagger pasakoja, kad ją kurį laiką vargino itin nemalonūs, tačiau iš pirmo žvilgsnio nekalti simptomai – praėjus valandai po valgio, jai skausmingai pūtė pilvą, jauna moteris dažnai viduriuodavo. Ji teigia, kad, bėgant laikui, situacija darėsi vis bjauresnė – ji ėmė prastai jaustis net ir išgėrusi paprasto vandens.

Kai buvo penkiolikos, Sherie buvo diagnozuota Krono liga (lėtinė liga, sukelianti virškinimo sistemos sudirgimą). Varginančius simptomus jauna moteris nurašė įtarimams dėl dirgliosios žarnos sindromo ir nusprendė pabandyti iš savo valgiaraščio išbraukti gliuteną ir pieno produktus, tačiau „niekas nepadėjo“.

Britė vargo tris mėnesius, kol galiausiai paprašė savo šeimos gydytojo atlikti kolonoskopiją. Po jo sekė bauginanti diagnozė – storosios žarnos vėžys.

Sherie buvo atliktos kelios sudėtingos operacijos, penkias savaites taikyta radioterapija, po kurios liko trečio laipsnio nudegimų, ir pusę metų trukęs chemoterapijos kursas.

Praėjus pustrečių metų, moters žarnyne aptiktas naujas navikas. Šiuo metu ji vėl guli ligoninėje, o kovą su atsinaujinusia liga aprašo savo tinklaraštyje „Butt Why Sherie“. Britė viliasi, kad jos istorija padės žmonėms atsikratyti mito, jog ši liga dažniausiai nusitaiko į vyresnius nei 50 metų žmones.

„Nesigėdykite apie tai kalbėti. Kuo daugiau apie tai kalbėsime, tuo geriau. Jaučiate, kad kažkas ne taip – marš pas gydytoją“, – News.com.au teigia britė.

Storosios žarnos vėžio simptomai – skausmas pilvo apačioje, kraujas išmatose, pilvo pūtimas ir tuštinimosi įpročių pasikeitimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)