Cukraus, alkoholio nevartojusi ir gana aktyviai gyvenusi mergina tik dabar įminė paslaptį, kodėl jos svarstyklės ilgą laiką rodė tuos pačius 98 kilogramus. „Valgiau sveikai, bet netaisyklingai“, - pripažįsta mergina.

Vilnietė jau metus laiko bandė nuosekliai sulieknėti savais būdais – lankė zumbos užsiėmimus, jogą, daug vaikščiojo. Tačiau rezultatai – nė krust. Dabar Justina jau mėnesį savo gyvenseną yra patikėjusi treneriui Mindaugui Plungei.

„Prieš pirmą treniruotę nenormaliai bijojau, naktį prastai miegojau, sapnavau, kaip ant manęs šaukia treneris. Pirmas kontaktas su juo buvo daug geresnis nei įsivaizdavau. Parodęs mano KMI rezultatus jis sako – mes šiuos skaičius pakeisime, pasieksime tavo tikslų. Tas „mes“, komandiškumo jausmas ir leido man nusiraminti. Aš nesu viena įmesta į vandenį, man viskas bus gerai“, - pirmąjį jaudulį mena pašnekovė.

Dar tik mėnuo, bet jau ryškėja pirmieji rezultatai.

„Aplinkiniai sako, kad iš šalies jau matyti vizualūs pokyčiai, bet aš jaučiu fizinį pokytį. Jaučiuosi stipresnė, galinti daugiau pakelti. Mane treneris yra taip užmotyvavęs, kad laukiu tos dienos, kai eisiu į salę. Laisvomis dienomis (sportuoju salėje keturias dienas per savaitę) net keista turint tiek laisvo laiko“, - šypteli Justina.

Šiandien visi kompleksai dingę. Mergina sako supratusi, kad žmonės į sporto salę ateina sportuoti, o ne savęs demonstruoti. Padeda ir trenerių požiūris – jie nežiūri į tave iš aukšto, gražiai bendrauja, viską aiškina, pamato, jei ką netaisyklingai atlieki.

„Didžiausias iššūkis buvo perlipti per save. Visa kita – tikrai įkandama. Sunkiausia pokyčių dalis – taisyklingai, reguliariai maitintis.

Nuo balandžio mėnesio nevartoju cukraus, negeriu alkoholio, sveikai maitinuosi. Tik pakalbėjus su treneriu paaiškėjo, kad valgiau sveikai, tačiau netaisyklingai. Suvartodavau per mažai kalorijų, maitinausi nereguliariai. Mano organizmas patyrė šoką, todėl riebalus ne skaidė, o kaupė.

Dabar valgau penkis kartus per dieną. Turiu man sudarytą mitybos planą, stengiuosi jo laikytis. Kartais tenka su savimi kovoti, nes porcijos man neįprastai didelės, sunkiai įveikiamos. Treneris žada, kad šį etapą perėjus viskas bus dar lengviau“, - jo žodžiais tiki vilnietė.

Vieną dieną, pavyzdžiui, pusryčiams ji valgo grikius su kiaušiniais, kasdien ant stalo - vištiena, bet Justina pati nusprendžia, kaip ją pasiruošti. Į racioną įeina labai daug daržovių – mergina šypteli niekada jų tiek nevalgydavusi,

„Man tik pasakyta – vištiena ir salotos, o kaip pasigaminsiu – čia mano vaizduotė“, - tikina pašnekovė.

Justina pripažįsta jau esanti nusprendusi, kad pasibaigus šiam dviejų mėnesių projektui, jos asmeniniai pokyčiai nesustos ir ji toliau sportuosianti su treneriu.

„Sportu noriu pasikeisti ne išvaizdą, nenoriu būti lietuviškąja gražuole – noriu tapti tvirtesnė, sveikesnė“, - reziumuoja ji.

Rezultatus vertina labai gerai

Komentuoja sveikatingumo klubų tinklo „Impuls“ treneris Mindaugas Plungė

- Kaip vertinate Justinos startą?

- Justina sveikatingumo klube „Impuls“ sportuoja jau mėnesį laiko. Sporto salėje kartu praleidžiame 4 kartus per savaitę. Per šį laikotarpį Justina įrodė, kad yra labai motyvuota ir siekia užsibrėžtų tikslų, todėl jau per pirmąjį mėnesį jai pavyko numesti 6 kg.

Atvykus Justinai į sporto klubą pirmą kartą buvo atliktas kūno sudėties analizės testas, kurio metu nustatytas didelis antsvoris, o biologinis merginos amžius buvo 33 metai, nors jai yra 28. Per pirmąjį mėnesį merginai pavyko atjaunėti vieneriais metais. Taip pat atliktas deguonies įsisavinimo testas parodė, kad jos širdies ir kraujotakos sistema yra silpnos būklės. Todėl sudarant treniruočių ir mitybos programas visas dėmesys buvo skiriamas šių sveikatos rodiklių gerinimui.

Justina ir treneris Mindaugas

- Kokia programa jai buvo sudaryta?

- Įvertinus Justinos fizinį pasirengimą ir sveikatos būklę buvo parinktas žemo intensyvumo fizinis krūvis ir kardio treniruotės. Tačiau kiekvienos treniruotės intensyvumas yra parenkamas atsižvelgiant į merginos pulsą. Siekiant treniruoti savo širdies ir kraujagyslių sistemą bei sudeginti daugiau riebalinio audinio būtina stebėti savo širdies ritmą. Maksimalus širdies darbinis dažnis šioje zonoje turėtų siekti 60-70 proc. arba 130-140 tvinksnių per minutę.

Sporto salėje fizinius pratimus daugiausiai atliekame su Justinos kūno svoriu. Dėl antsvorio papildomi svoriai (svarmenys ir štangos) nėra naudojami. Kiekvieną treniruotę pabaigiame kardio pratimais, kurie trunka 35-40 min ir yra atliekami ant keturių skirtingų treniruoklių: pradedame ėjimu ant bėgimo takelio, tada pereiname prie elipsinio treniruoklio ir dviejų dviračių (vienas kai galima pilnai atsisėsti ir atsiremti į sėdynę, o kitas kaip paprastas dviratis). Būtent toks fizinių ir kardio pratimų kompleksas padeda gražinti kūno linijas ir sveikai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

- Kokių pokyčių įpūtėte į merginos mitybos planą?

- Justinos mitybą sudaro 5-6 valgymai per dieną, kurių metu suvartojama apie 1800-1900 kcal. Didžiąją maisto raciono dalį sudaro mėsa, žuvis, daržovės, kruopos ir gerieji riebalų šaltiniai kaip avokadas, riešutai.

Mitybos planas pavyzdys:

Pirmasis valgymas: 100 g lęšių ir du kiaušiniai;

Antras valgymas: vaisius, pvz. obuolys;

Trečias valgymas: 100 g vištienos su 30 g lęšių bei salotos su pusę avokado;

Ketvirtas valgymas: 100 g vištienos su 30 g lęšių bei salotos su pusę avokado;

Penktas valgymas: 100 g vištienos su 30 g lęšių bei salotos su pusę avokado;

Šeštas valgymas: 180 g tuno su šviežių daržovių salotomis.

- Kaip vertinate pirmojo mėnesio rezultatus?

- Pirmojo mėnesio rezultatus vertinu labai teigiamai, nes dažniausiai dėl organizmo prisitaikymo prie pokyčių per pirma mėnesį rezultatai būna simboliniai. Svoris krinta tolygiai, todėl Justina yra geros nuotaikos, nejaučia per didelio nuovargio ar fizinio išsekimo, kurie dažnai atsiranda alinant savo organizmą įvairiomis dietomis ir per didelio intensyvumo treniruotėmis. Tinkamai parinkta sporto programa, suderintas mitybos planas bei merginos motyvacija leidžia tikėti, kad kartu pasieksime užsibrėžtų tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)