Bet pirmadienį net ir labiausiai užsigrūdinę australai baisėjosi paslaptingais padarais, kurie sukandžiojo kojas paaugliui iš Melburno, informuoja nytimes.com.

Sukandžiotų paauglio kulkšnių nuotraukos sparčiai išplito socialiniuose tinklalapiuose.

Samas Kanizay (16 m.) tenorėjo pabraidžioti Dendy Street paplūdimyje Braitone ir atvėsinti kojas po futbolo rungtynių. Kai jis po pusvalandžio išlipo iš vandens, kulkšnys buvo pasruvusios krauju.

Gydytojus ir mokslininkus pribloškė žaizdų gilumas. Jie padarė išvadas, kad vaikiną užpuolė jūrų utėlės, kurios šiaip yra žuvų parazitai. Kaip atrodo šie gyviai, galite pažiūrėti čia.

Įprastai jei jos įkanda žmogui, lieka tik taškelio dydžio žymės.

Samo tėvas Jarrodas Kanizay sugalvojo paeksperimentuoti – įmetė į vandenį kelis žalios mėsos gabalus ir nufilmavo, kaip šimtai mažų gyvių supuolė prie mėsos. Tiesa, ne visi patikėjo, kad buvo atrasti tikrieji kaltininkai.

Naujojo Pietų Velso universiteto profesorius Alistairas Poore‘as mano, kad tai ne jūrų utėlės, o viena iš šoniplaukų rūšių, kurios, anot jo, žmonėms neturėtų kąsti.

„Su žalia mėsa jūroje galima privilioti daug gyvūnų. Tai įdomu, tačiau neįrodo, kad vaikinui kojas apgraužė būtent šie parazitai“, – sakė jis.

A. Poore‘as abejoja, kad paauglį apkandžiojo būtent jūrų utėlės, tiesa, įtaria, kad tame regione jų gali būti daugiau, nei įprastai, o todėl ten būna daugoka nugaišusių žuvų.

Žinomas atvejis 2015 m., kai Australijos paplūdimyje jūrų utėlės sukandžiojo paauglį. Tačiau A. Poore‘o teigimu, jūrų utėlių yra visame pasaulyje, ne tik Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)