Geltonos citrinos mūsų kraštuose kur kas populiaresnės ir pigesnės, nei žaliosios, bet tai ne vienintelis jų skirtumas.

Nors abiejų rūšių vaisiai rūgštūs, geltonų citrinų rūgštis stipresnė. Žaliosios citrinos rūgštelė švelnesnė, jaučiamas švelnus kartumas.

Geltonos citrinos yra šiek tiek didesnės nei žaliosios. Skiriasi ir jų forma: mums įprastos citrinos yra ovalios formos, o žaliosios – apvalios.

Tiesa, nenuginčysi, jog abu citrusiniai vaisiai turtingi vitamino C. Citrinos turi apie 53 mg vitamino C, o žaliosios citrinos apie 29 mg.

Žaliosios citrinos turi daugiau vitamino A, o paprastos – daugiau kalio ir folio rūgšties.

Šiuose vaisiuose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie kovoja su vėžiu.

Limonoidai sunaikina kancerogenus, sukuria šarminę aplinką organizme. Ir geltona citrina, ir žalioji citrina išplauna toksinus ir užkertą kelią uždegimui.

Skaitykite daugiau „Sekundėje".