Šeštą dešimtį skaičiuojanti moteris, kurios pavardė neskelbiama, nusprendė padėti akivaizdžiai negaluojančiai katei. Po dešimties dienų japonė mirė nuo sunkios karštinės su trombocitopenijos sindromu (angl. Severe Fever with Thrombocytopenia Syndrome, SFTS), kurią nešioja erkės. Kadangi erkės įkandimo ant moters kūno nebuvo, gydytojai mano, kad moteris užsikrėtė per katę.

„Iki šiol nebuvo pranešimų apie gyvūno žmogui perduotos ligos atvejus, – sakė Japonijos Sveikatos ministerijos atstovas naujienų agentūrai AFP. – Kol kas nepatvirtinta, kad virusą perdavė katė, tačiau gali būti, kad tai yra pirmas toks atvejis.“

Sunki karštinė su trombocitopenijos sindromu yra gana nauja infekcinė liga, pasitaikanti Kinijoje, Korėjoje ir Japonijoje. Teigiama, kad nuo šio viruso miršta iki 30 procentų užsikrėtusiųjų, ypač sunkiai serga žmonės virš penkiasdešimties.

Pasak Japonijos žiniasklaidos, sunki karštinė su trombocitopenijos sindromu pirmą kartą šalyje diagnozuota 2013 metais.

Japonijos Sveikatos ministerija teigia, kad pernykštė mirtis yra vis dar retas atvejis, tačiau tuo pat metu įspėja žmones atsargiai kontaktuoti su prastos sveikatos gyvūnais.

Pasaulio mastu erkių įkandimai siejami su užkrečiama Laimo liga, kuri negydoma gali virsti sunkiai negalavimais ir baigtis mirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)