Gydytojo konsultacija rekomenduojama dėl to, kad kai kurie medikamentai, kaip antai gydant maniakinę depresiją ar širdies ritmo sutrikimus skiriami vaistai, labai preciziškai dozuojami.

Patiems dalijant tabletes kyla rizika atsitiktinai pavartoti per daug arba per mažai konkretaus vaisto, todėl jis gali būti nepakankamai veiksmingas. Tikėtinas ir šalutinis vaisto poveikis, perspėja farmacininkė Anshu Bhimbat iš Bakingamšyro (Anglijoje).

Kai kurios tabletės yra padengtos specialiu apvalkalu, kurio paskirtis – pristabdyti vaisto išsiskyrimą. Perskelta, tokia tabletė gali suerzinti skandžio gleivinę.

Jei nuryti tabletes ypač sunku, pasiteiraukite, ar neįmanoma jų pakeisti tokio pat poveikio skysto pavidalo vaistais.

Išsiaiškinę, kad tabletes perskelti galima, geriau naudokite specialiai tam skirtą įrankį, o ne paprastą peilį, taip pat nebandykite perlaužti tabletės rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)