Dabar Neringa ne tik neįsivaizduoja savo kasdienybės be sporto, suteikusio jos gyvenimui naujos kokybės, bet gali su savo 18-mete dukterimi pasikeisti drabužiais, rašoma pranešime spaudai.

Lūžis – pamačius 100 kilogramų svorį

Po vaikų gimimo Neringa kasmet priaugdavo po 2-3 papildomus kilogramus, tačiau iki 35-erių nesirūpino savo svoriu. Lūžio taškas moters gyvenime įvyko, kai svarstyklių rodyklė parodė 100 kilogramų.

„Vieną dieną žiūriu – svarstyklės pasiekė triženklį skaičių! Tada pasakiau sau: „Viskas – užteks!“, – pasakojo dviejų vaikų mama.

Pirmas dalykas, kurį padarė Neringa – kreipėsi į dietologę. Medikė panevėžietei sudarė asmeninį mitybos planą bei patarė sportuoti.

Sportas moters gyvenime atsirado visiškai neplanuotai. Ji užėjo pasisverti į sveikatingumo klubą „Impuls“, o prie registratūros sutikta dabartinė trenerė įkalbėjo pabandyti sportuoti.

Anksčiau Neringa buvo mėginusi grupinius užsiėmimus, aerobiką, tačiau niekad ilgam neužsikabindavo – sunku, o rezultatų nematyti.

„Iš pradžių galvojau, kad nieko neišeis, nepavyks. Kadangi rimtai prieš tai nesportavau, buvo labai sunku, na tiesiog kančia… Tačiau vėliau, po kokio mėnesio intensyvaus sporto, užsikabinau ir dabar galvoju, na kodėl aš to nepadariau anksčiau“, – juokėsi pašnekovė.

Motyvacijai išlaikyti – senos nuotraukos

Paklausta, kas dar padeda išlaikyti norą sportuoti, Neringa šypsosi: senos nuotraukos motyvuoja.

„Žinoma, pasitaiko, kad tingisi, nebūna nuotaikos, – sutinka pašnekovė. – Tačiau vos tik įžengi į sporto salę, džiaugiesi, kad atėjai.”

Šiuo metu Neringa sveikatingumo klube mankštinasi 3 kartus per savaitę ir taip gerai jaučiasi, kad net svarsto į sporto salę ateiti dažniau. Kartais užsuka į grupines treniruotes, bėgioja, bet vis dar labiausiai mėgsta treniruotes su kamuoliais, svareliais, diržais, kitomis priemonėmis.

„Pamačiau, kiek daug galiu, pradėjau pasitikėti savimi, „pagavau“ azartą, be to, gavau malonaus dėmesio ir komplimentų dailėjančioms kūno linijoms. Ilgainiui gyvenimas iš pagrindų pasikeitė: gerai jaučiuosi, turiu daug energijos, padidėjo ištvermė, pagerėjo sveikata, esu patenkinta savo išvaizda. Ir dar labai smagu, kai gali su dukra pasikeisti drabužiais“, – atviravo panevėžietė.

Šiuo metu Neringa patenkinta savo apimtimis: vietoje 56, nešioja 40 dydžio drabužius, todėl sportuoja norėdama palaikyti esamą svorį ir išryškinti kūno linijas.

Neringa Klimavičienė 2017-ais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)