Netoliese buvę du policininkai paskambino pagalbos telefonu 911, o paskui ėmė gaivinti trijų vaikų tėvą. Policininkai pakaitomis gaivino J. Ogburną apie 42 min., kol vėl pajuto pulsą.

Šarlotės miesto policininkų Lawrence‘o Guilerio ir Nikolinos Bajic pastangos vertos susižavėjimo, ypač turint omenyje, kad greitosios pagalbos darbuotojams nėra privaloma gaivinti žmogaus ilgiau nei 20 min., jei po tų 20 min. jis nerodo gyvybės ženklų.

„Puikiai jaučiuosi“

Ligoninėje J. Ogburnui gydytojai sukėlė dirbtinę komą, kad jis greičiau pasveiktų.

Jam patarė pusę metų nevairuoti ir nepervargti dirbant. Iš esmės vyriškis jaučiasi puikiai, tik šiek tiek skauda krūtinę.

„Energijos lygis ne toks, kaip anksčiau, galbūt taip yra dėl pasikeitusio ritmo, – sakė jis BBC. – Po krūtinės spaudimo ir defibriliatoriaus šiek tiek skauda, bet nusiskundimai tėra tokie, taigi jaučiuosi tikrai puikiai.“

J. Ogburnas dabar mąsto, kaip kuo geriau išnaudoti antrą šansą gyvenime.

Labiausiai skolingas jis jaučiasi pirmiesiems savo gelbėtojams, kurie padarė daugiau, nei iš jų reikalaujama, kad jis galėtų džiaugtis kiekviena nauja diena.

„Jie nesiliovė (gaivinti), jie toliau stengėsi mane išgelbėti, – sakė vyras. – Jaučiuosi labai dėkingas jiems už tai.“

Auksinės minutės

Alabamos universiteto Medicinos fakulteto profesorius Michaelas Kurzas teigė: „Remiantis įrodymais, sustojus širdžiai, sulig kiekviena minute, kai nedaromas dirbtinis kvėpavimas, 10 proc. mažėja šansų išgyventi.“

Šis atvejis Šiaurės Karolinoje pabrėžia dirbtinio kvėpavimo svarbą. Nedelsiant ėmus gaivinti sustojus širdžiai, šansų išgyventi padaugėja dvigubai ar net trigubai, sakė profesorius.

JAV kasmet širdis sustoja 350 000 žmonių, 90 proc. iš jų miršta. Tik 46 proc. žmonių, kuriems sustoja širdis ne ligoninėse, sulaukia reikiamos pagalbos, kol atvyksta medikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)