„Ji pati buvo ganėtinai šokiruota” – pasakojo stažuotoja oftalmologė Rupal Morjaria.

R. Morjaria sakė, jog ją ir kolegas nustebino 17 sulipusių kontaktinių lęšių, pastebėtų darant anesteziją moters akiai Solihulo ligoninėje pietryčių Birmingame. Vėliau buvo rasta dar 10 kontaktinių lęšių. Dalį nuostabos, anot gydytojos, sukėlė tai, jog pacientė nesiskundė jokiu dirginimu.

„Per apžiūrą po dviejų savaičių, kai išimti tie kontaktiniai lęšiai, ji pripažino, kad akims tapo žymiai patogiau” – aop.org.uk kalbėjo R. Morjaria. „Ji manė, jog prieš tai justas diskomfortas tebuvo senatvės ir išsausėjusių akių požymis“, – sako specialistė.

Anot R. Morjarios ir jos kolegų pranešimo bmj.com, moteris nesiskundė niekuo, išskyrus katarakta. Pacientė mėnesinius kontaktinius lęšius nešioja jau 35 metus.

R. Morjaria sako, jog tikisi, kad tai, kas įvyko žiemą, bus pamoka visiems, kurie nešioja kontaktinius lęšius ir nesitikrina regėjimo – turbūt todėl, jog mieliau renkasi juos užsisakyti internetu nei optikoje. Pasak jos, šis incidentas taip pat turėtų iškelti klausimą ir optikams: juk kontaktinių lęšių sankaupa nesukėlė akivaizdžios infekcijos.

Jų BMJ straipsnis paskatino vieną gydytoją parašyti pastabą komentarų skiltyje: „Tai labai daug pasako apie konkrečios klinikos tinkamumą ir kokybę”.

Operacija buvo atidėta siekiant leisti bakterijoms pasišalinti iš akies zonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)