Malaizijoje kol kas neužfiksuota žmonių mirties atvejų nuo paukščių gripo, nors prieš metus šioje šalyje buvo likviduota tūkstančiai paukščių, kai šalia sienos su Tailandu nugaišo nemažai viščiukų.

Tačiau po to, kai šią savaitę pasirodė pranešimų apie naujus atvejus, kai paukščių gripu susirgo žmonės, Malaizijos pareigūnai nebeatmeta tikimybės, kad jų šalyje virusas gali vėl pasirodyti.

"Mes tikriname visus paukštynus, esančius šalia sienos", - sakė veterinarijos tarnybos vadovas Hawari Husseinas.

Ūkiai, esantys šalia vietovių, kur apsistoja migruojantys paukščiai, kruopščiai tikrinami, dar griežčiau bus kontroliuojami įvežami paukščiai, sakė H.Hawaris.

Paukštininkystės įmonių "QL Resources", "Leong Hup Holdings" ir "Comsa Farms" akcijų kaina sumažėjo beveik 4 proc. - taip rinka sureagavo į galimybę, kad virusas sugrįš.

Malaizijoje, turinčioje 25 mln. gyventojų, suvartojama itin daug vištienos - vidutiniškai vienam žmogui čia tenka apie 30 kilogramų šios mėsos per metus.

Indonezijoje nuo paukščių gripo jau mirė keturi žmonės. Vietname iš viso nuo paukščių gripo mirė 44 žmonės, 23 iš jų - nuo praėjusių metų gruodžio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją