Būtent reguliariai valgydami obuolius galite kontroliuoti apetitą ir numesti svorį, rašo dailymail.co.uk.

Tyrimą atlikusi dr. Joanna McMillan sako, jog tiek suaugusieji, tiek vaikai, kurie dažniau valgo obuolius, turi didesnę tikimybę sverti mažiau.

Pasak mokslų daktarės, iš pradžių mokslininkai manė, jog obuoliai padeda suvaldyti svorį, nes savyje turi mažesnį energijos kiekį. Naujausi tyrimai su gyvūnais rodo, jog obuoliuose esančios maistinės skaidulos (pektinas) ir polifenoliai gali būti svarbūs apetito ir svorio kontrolei.

Horticulture Innovation Australia užsakytas tyrimas parodė, jog žmonės, kurie reguliariai vartoja obuolius, turi sveikesnes žarnyno bakterijas, nes būtent obuoliai sukelia teigiamos žarnynų bakterijų pokyčius.

Dr. Joanna McMillan taip pat primena, jog obuoliai sumažina širdies ligų ir vėžio riziką. „Reguliarus obuolių valgymas taip pat mažina dažniausiai pasitaikančių vėžio formų rizika. Buvo įrodyta, jog mažina krūties, prostatos vėžio ir limfonos atsiradimo galimybę“, – tikina dr. J. McMillan.

Taip pat priduria, jog yra daugybė mokslinių tyrimų, kurie įrodė, jog įprotis valgyti obuolius sumažina vadinamojo „blogojo cholesterolio“ kiekį, insulto, hipertenzijos ir daugybės širdies ligų riziką.

Remdamasi moksliniais tyrimais dr. J. McMillan ragina valgyti visą vaisių, net jo odelę, tam, kad užtikrintumėte visų jame esančių naudingų antioksidantų, skaidulų ir polifenolių įsisavinimą. Žinoma, prieš tai vaisių švariai nuplaukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)